SPORTURI  »  RUGBY  »  RUGBY / CUPA MONDIALA

Roze mindre

Articol de GSP - Publicat luni, 15 octombrie 2007 00:00

Exact acum o luna, englezii incepeau Cupa Mondiala cu o infringere. 0-36 in fata Africii de Sud. Ce rusine! Daca nu cistigau urmatoarele meciuri din grupa, cu Samoa si Tonga, ar fi devenit primii detinatori ai titlului eliminati inca din prima faza a competitiei. Antrenorul "trandafirilor", Brian Ashton, spune ca, din acel moment, echipa sa a jucat patru finale consecutive. Fiecare meci a avut caracter decisiv. In "sferturi", Anglia a invins Australia, desi nu era favorita, iar simbata, in semifinale, a mai contrazis o data calculele hirtiei, eliminind Franta.

"O zi speciala"
"Cupa Mondiala e ceva magic. Intotdeauna poate aparea o intorsatura de situatie", crede capitanul englez Phil Vickery. "Uneori, lucrurile in sport parca nu au sens si cei mai mari prezicatori o dau gres. Simbata a fost una dintre acele zile. Una speciala in care outsiderii au ridicat capul".

Intr-un meci destul de incilcit, disputat de la primele faze intr-o tensiune teribila, au triumfat rigoarea englezilor si inspiratia providentiala a lui Jonny Wilkinson. Cu 5 minute inainte de final, Franta conducea cu 9-8, cel mai fragil dintre avantaje. Atunci s-a trezit Jonny, care gresise mult in prima parte, si a reusit punctele izbavitoare. "La inceput n-a mers bine. Dar am avut atitea ocazii! Fiecare sut ratat ma face sa incerc din nou", spune Wilkinson.

Lauda rezervelor
El a fost eroul de prim-plan, insa capitanul Vickey a tinut sa multumeasca in mod special rezervelor care au intrat in teren pe parcurs. "si in semifinale cei de pe banca au avut un impact urias, la fel s-a intimplat si acum. Ei pot face diferenta", a spus Vickery. Cu o echipa a carei medie de virsta, 32 de ani, e cea mai ridicata din istoria Cupei Mondiale, Anglia reface istoria. Va juca peste o saptamina a treia ei finala. Chiar daca acum o luna pierdea cu 0-36 la Africa de Sud. Asa e, uneori, rugbyul.

3 finale

are Anglia pina acum la Cupa Mondiala. In 2003 au cistigat titlul in fata Australiei, in 1991 au pierdut la Australia. Ultimul act din 2007 se va disputa pe 20 octombrie

Fara legume
In 2003, cind Jonny Wilkinson traia cel mai mare moment al carierei sale, inscriind drop-golul care aducea Angliei titlul mondial, mama lui, Philippa, era ocupata sa decida daca sa cumpere castraveti sau broccoli. In loc sa se afle in fata televizorului, ea se invirtea in zona cu legume a supermarket-ului local. Philippa (56 de ani) a aflat despre reusita fiului ei de la unul dintre casieri. De data aceasta, mama lui Jonny si-a infrint superstitia. A calatorit in Franta si a urmarit pe viu, pe Stade de France, semifinala de simbata seara, bucurindu-se ca Jonny a adus din nou victoria Angliei.

"Am avut picioarele un pic grele, dar nu cautam scuze in fata unei echipe a Angliei care a jucat la procentaj, fara sa realizeze nimic maret pe teren"
Jean-Baptiste Elissalde, mijlocas la gramada Franta

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează