RUGBY  ·  ROMÂNIA - RUSIA, AZI, 16:00, TELEKOM

RUGBY. Adio, Mondial? România e din ce în ce mai departe de CM 2019 » Ce miză are meciul de azi cu Rusia

"Tricolorii" trebuie să strângă rândurile pentru a spera că se califică la turneul final de la anul // FOTO: RAED KRISHAN

Articol de — Sambata, 03 Martie 2018

Românii mai au de doi bani speranță că vor ajunge la Cupa Mondială direct din REC, dar au nevoie de mare noroc și de "ajutorul" Spaniei. 

Înfrângerea de acum două săptămâni, din Spania, 10-22, a căzut ca o ghilotină pentru "tricolori", în tentativa lor de a obține calificarea directă la Cupa Mondială din 2019.

"Stejarii" mai au de jucat cu Rusia (azi), Belgia (10 martie) și Georgia (18 martie), iar Spania cu Georgia (azi), Germania (11 martie) și Belgia (18 martie).

Cum rezultatele cu Georgia, echipă deja calificată la Cupa Mondială, nu contează în clasamentul final al Rugby Europe Championship, românii nu pot spera la o minune în cele două jocuri rămase. Germania și Belgia sunt două echipe mult prea slabe în fața cărora ibericii să se poată împiedica.

Românii s-au și consolat cu gândul și se pregătesc pentru turneele de baraj, cu Portugalia și Samoa, în luna iunie, și cu Canada, Hong Kong sau Coreea de Sud și o echipă din Africa în noiembrie. Meciurile din REC au devenit acum niște simple antrenamente.

"Am analizat ceea ce s-a întâmplat în Spania și fiecare a înțeles ce a făcut sau nu a făcut în acel meci. Important este să privim cu încredere partida cu Rusia, să obținem victoria cu punct bonus și să ne urmărim apoi drumul de calificare la Cupa Mondială. Este important să jucăm pentru fani, pentru toți cei care au fost și sunt alături de noi", a declarat antrenorul României, galezul Lynn Howells.

Clasament REC 2018

1. Georgia 10p
2. Spania 8p
3. Rusia 6p
4. România 5p
5. Germania 0p
6. Belgia 0p
* prima clasată exceptând Georgia se califică la Cupa Mondială 2019Și-a luat o soție mai tânără cu 26 de ani, mult mai înaltă ca el, o blondă superbă! Cum arată femeia și motivul pentru care divorțează

Libertatea

Comentarii (7)

maxp  •  04 Martie 2018, 06:04
Postat de sibman pe 03 Martie 2018, 15:04

Pai si care este sistemul? Nu ma pricep prea bine dar mi-as dori sa vad nationala in Japonia.

Se califica directprimul loc din REC pe sezoanele 2017-18, care deja este asigurat de Georgia. Sau ma rog, nu sunt exact sigur, probabil se ia in calcul doar sezonul 2017, pt ca stiu ca Georgia era deja calificata de anul trecut si atunci nu vad cum se putea sti sigur clasamentul final pe 2017-18. Apoi se ia in calcul clasamentul fara Georgia pt a doua echipa calificata direct la Cupa Mondiala, care cel mai probabil (daca nu se intampla niste surprize enorme) va fi Spania. Iar locul 2 din clasamentul fara Georgia, acum dupa victoria cu Rusia, pare asigurat de Romania si duce la un baraj european impotriva Portugaliei (care nu stiu exact cum a ajuns acolo) iar castigatoarea acelui baraj merge la un baraj international pt Cupa Mondiala. Acela e alcatuit din 2 faze, o prima faza in care echipa europeana calificata ar juca contra Samoa pt un loc la Cupa Mondiala, iar pierzatoarea acelui meci ar avea o ultima sansa dintr-o grupa cu vreo 4 echipe, dintre care Canada pare a fi singura mai periculoasa. E un sistem destul de complicat, parerea mea, sper ca am fost de ajutor.

maxp  •  04 Martie 2018, 05:56
Postat de caminero pe 03 Martie 2018, 20:54

Pentru conformitate, citiți dracului a doua propoziție din al doilea paragraf din linkul ăsta https://en.wikipedia.org/wiki/2018_Rugby_Europe_Championship Ca să fie mai simplu, citez: " The team with the best record across the 2017 and 2018 Championships qualifies as Europe 1"

Da, the team with THE BEST record. Dar se aplica doar primei echipe, care este Georgia. De la locul 2 in jos nu se mai aplica decat clasamentul fara Georgia. Informatiile din articol sunt corecte.

caminero  •  03 Martie 2018, 20:54

Pentru conformitate, citiți dracului a doua propoziție din al doilea paragraf din linkul ăsta https://en.wikipedia.org/wiki/2018_Rugby_Europe_Championship Ca să fie mai simplu, citez: " The team with the best record across the 2017 and 2018 Championships qualifies as Europe 1"

Vezi toate comentariile (7)

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
10:25 Escaladă

CM: Hachioji, Japonia

Eurosport
16:00 Ciclism

Turul Danemarcei

Eurosport
17:55 Tenis, Calificări

US Open

Eurosport
22:00 Fotbal, Liga Campionilor

Dinamo Zagreb - Rosenborg

Digi 1
22:00 Fotbal, Liga Campionilor

Olympiakos - Krasnodar

Digi 2
22:00 Fotbal, Liga Campionilor

Young Boys - Steaua Roșie Belgrad

Digi 3
Program TV complet

Liga 1