SPORTURI  »  RUGBY  »  DECES

Fostul antrenor al „naționalei” de rugby a României, răpus de COVID-19

Massimo Cuttitta, primul din dreapta, pregătindu-i pe „stejari” // foto: YouTube @ Rugby Romania
Massimo Cuttitta, primul din dreapta, pregătindu-i pe „stejari” // foto: YouTube @ Rugby Romania

Articol de GSP - Publicat luni, 12 aprilie 2021 11:36 / Actualizat luni, 12 aprilie 2021 11:55

Massimo Cuttitta, fost mare jucător de rugby italian și ex-antrenor la echipa națională a României, a decedat la vârsta de 54 de ani, după ce s-a infectat cu COVID-19.

Lumea rugby-ului se află în doliu după trecerea în neființă a italianului Massimo Cuttitta. Federația Italiană de Rugby a anunțat că Massimo a decedat duminică, 11 aprilie, la Roma, din cauza complicațiilor provocate de infectarea cu COVID-19.

Massimo Cuttitta, fost antrenor în „naționala” României

Massimo Cuttitta a fost antrenor al pachetului de înaintare în echipa națională de rugby a României. Acesta a demisionat din staff-ul tehnic al „stejarilor” în 2018, „la pachet” cu antrenorul principal Lynn Howells și Rob Moffat, cel care pregătea treisferturile.

Massimo Cuttitta a avut o carieră de jucător respectată, cu 70 de meciuri în echipa națională a Italiei, pentru care a debutat în 1990. A făcut parte din „naționala” albastră până în 2000, anul retragerii sale la nivel internațional. De 22 de ori, Cuttitta a fost căpitanul Italiei.

Massimo Cuttitta a decedat

Massimo Cuttitta a fost antrenor-jucător la mai multe cluburi italiene, precum Bologna, Rugby Roma, Alghero și Leonessa, înainte de a deveni antrenorul în staff-ul echipei naționale a Scoției. Ulterior, a activat ca antrenor al pachetului de înaintare la „naționalele” României, Canadei și Portugaliei.

Tot rugby-ul italian este puternic afectat de moartea lui Massimo, unul dintre simbolurile echipei naționale care, alături de o generație extraordinară de jucători, a ajuns la turneul Six Nations în anii 1990, cu o serie de performanțe incredibile. 
- Marzio Innocenti, președinte Federația Italiană de Rugby

Reacția Federației Române de Rugby

Federația Română de Rugby își exprimă regretul față de dispariția fulgerătoare, la numai 54 de ani, a fostului antrenor al pachetului de înaintare al Stejarilor, Massimo Cuttitta. Acesta s-a stins din viață duminică seara, la un spital din Albano, în urma complicațiilor provocate de Covid-19. 

Cuttitta a făcut parte din staff-ul României între 2017 și 2018, fiind considerat unul dintre cei mai buni specialiști în pregătirea înaintării.

VIDEO. Ai grijă să porți corect masca de protecție! Ce nu trebuie să faci atunci când o utilizezi

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează