SPORTURI  »  RUGBY  »  CUPA EUROPEANĂ A NAŢIUNILOR

Sorin Socol: "Trebuie să cîştigăm!"

romania
romania

Articol de GSP - Publicat miercuri, 10 martie 2010 00:00

Căpitanul naţionalei de rugby a României, Sorin Socol, a spus, miercuri, într-o conferinţă de presă, că "tricolorii" nu au decît varianta victoriei în meciul cu reprezentativa Georgiei, din Cupa Europeană a Naţiunilor. "Nu avem alte opţiuni în acest meci şi trebuie să cîştigăm. N-am reuşit să obţinem victoria la zece puncte în meciul cu Rusia, iar asta ne obligă să cîştigăm împotriva Georgiei. Nu putem spune că rezultatul din Rusia nu ne-a mulţumit, pentru că de şapte ani a fost cel mai bun meci împotriva lor. Partida cu Georgia va fi foarte grea, deoarece adversarii au o echipă experimentată, iar în grupă sunt, deocamdată, cei mai buni. Ei nu au nimic de pierdut în acest meci, vor juca pentru onoare şi palmares", a spus Socol.
           

Căpitanul României speră ca incidentele din campionatul intern, dintre jucătorii români şi cei georgieni, să nu se repete şi în acest meci: "Sperăm să facem un meci spectaculos şi să uităm de incidentele care au avut loc între jucătorii români şi cei georgieni în campionatul intern. Îi cunosc pe georgieni foarte bine şi ştiu că atunci nu a fost nimic organizat. A fost vorba despre o bătaie spontană. Normal că nu sînt de acord cu aşa ceva, dar în teren nu stăm să calculăm astfel de incidente. La fel, nici pentru acest meci nu avem intenţia să ne răzbunăm, chiar dacă există rivalităţi între noi. Cel mai important este să ne concentrăm la rezultat şi nu să ne bucurăm atunci când iese un jucătior pe targă. I-am avertizat pe colegii din naţională, imediat după acel incident, că astfel de probleme am avut şi eu în Franţa şi îmi amintesc că m-am bătut chiar şi cu suporterii pe teren. Aceste incidente apar din cauza nervilor din teren şi pentru că unii jucători sunt mai motivaţi decât ar trebui. Noi şi Georgia sîntem două echipe care am crescut împreună şi nu cred că ar trebui să transformă terenul într-un ring de box".
           

 Jucătorul georgian Laşa Tavartkiladze, legitimat la formaţia Farul Constanţa, speră să fie un meci spectaculos şi cu mult fair-play: "Pentru România este un meci mult mai important decât pentru noi, deoarece Georgia a reuşit deja calificarea după victoria de acasă cu Spania. România trebuie să cîştige acest meci pentru a mai spera la calificare. Noi vom juca mai deschis, nu vom avea emoţii şi vom încerca să practicăm un rugby spectaculos. Sper să fie un meci curat, cu mult fair-play şi să nu avem parte de incidente aşa cum s-a întâmplat în campionatul României. Cel mai important meci pentru România cred că va fi cel cu Portugalia din deplasare. Va fi o partidă foarte grea pentru ei, însă dacă vor cîştiga şansele la calificare vor creşte considerabil"
                     . 
           Partida România - Georgia, contînd pentru Cupa Europeană a Naţiunilor, se va disputa, sîmbătă, pe stadionul naţional Arcul de Triumf, cu începere de la ora 14.00.

Sursa: Mediafax

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează