SPORTURI  »  RUGBY  »  GERMANIA-ROMÂNIA, ORA 14:15 DOLCE 4, GSP.RO

Start pentru Japonia » România debutează în noua ediție a Rugby Europe Championship

Foto: Alex Nicodim/Gazeta Sporturilor
Foto: Alex Nicodim/Gazeta Sporturilor

Articol de - Publicat sambata, 11 februarie 2017 00:00

România debutează azi contra Germaniei în noua ediție a Rugby Europe Championship. Cu această ocazie, începe și campania de calificare pentru Cupa Mondială din 2019.

Reprezentativa României va începe azi campania de calificare pentru Cupa Mondială din 2019, din Japonia. "Tricolorii" și-au stabilit drept obiectiv calificarea la a 9-a ediție consecutivă, nelipsind până acum.

Ca să nu mai treacă anul viitor prin emoțiile unul baraj de calificare, "stejarii" trebuie să fie între primele două echipe din Rugby Europe Championship.

Germania a terminat pe locul 5, penultimul, ediția trecută a competiției, prima după promovarea în al doilea eșalon al rugbyului european.

"Germania are câțiva jucători care evoluează în Franța, a mai naturalizat între timp niște rugbyști, căpitanul ei e de origine sud-africană, are și un australian în lot. Va trebui să jucăm cu multă atenție", avertizează antrenorul României, galezul Lynn Howells.

"Băieții noștri s-au antrenat bine, sunt nerăbdători să intre pe teren și, ca întotdeauna, obiectivul nostru este victoria'', a adăugat Howells.

Căpitan nou

Galezul a desemnat și un căpitan nou pentru disputa împotriva Germaniei. Mihăiță Lazăr, campion al Franței cu Castres, va fi în premieră căpitan al României, în meciul de azi cu Germania, de la Offenbach.

"Sunt onorat de această numire, mă bucur că am ocazia să conduc echipa într-un meci de calificare pentru Cupa Mondială. România a arătat în ultima vreme că nu joacă numai cu grămada, avem și treisferturi valoroase, sper să fie puse în valoare în meciul cu Germania", a declarat pilierul "tricolor".

17-12a învins România în Germania în precedenta partidă, disputată în martie 2015, la Heidelberg. Anul trecut, pe teren propriu, "stejarii" s-au impus cu 61-7

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează