SPORTURI  »  RUGBY  »  CUM POATE AJUNGE ROMÂNIA LA CM?

"Stejarilor" le trebuie 6 victorii pentru a se califica la CM

Articol de - Publicat marti, 02 martie 2010 00:00

Mai are şanse România să joace la Cupa Mondială din 2011? Da. Să termine Cupa Europeană a Naţiunilor pe locul 3, care o trimite astfel în recalificări.


Etapa 1: România trebuie să depăşească Portugalia în clasamentul CEN. În cel mai liniştit caz, rugbyştii români trebuie să obţină 3 victorii din cele trei partide rămase, deşi teoretic, pot face un egal sau să piardă un meci (eventual cel cu Georgia).


Etapa 2: Dacă ajung pe locul 3 în CEN, "tricolorii" vor juca un prim meci de recalifcare cu Lituania sau Ucraina, echipe venite din eşaloanele inferioare. Va fi un singur meci, decisiv, pe teren propriu, cu echipa mai bine clasată în rankingul IRB.


Etapa 3: Dacă trece de primul meci de recalificare, România va juca o nouă partidă de recalificare, cu Tunisia. Din nou un singur meci, decisiv, pe teren propriu, ca echipă mai bine clasată IRB.


Etapa 4: "Stejarii" s-au clasat pe locul 3 în CEN, au trecut de Ucraina sau Lituania, au învins şi Tunisia şi ajuns în ultima fază a recalificărilor. Aceasta constă într-o dublă manşă cu echipa cîştigătoare dintre Uruguay şi Asia 2 (Kazahstan sau Arabian Gulf). Şansele sînt de partea Uruguayului, echipă pe care România trebuie să o învingă în amebele meciuri.


Numai astfel poate ajunge România la CM. După cel puţin 6 victorii!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
claustrofobus
claustrofobus  •  02 Martie 2010, 23:13

ce pacat ar fi sa nu mergem la cupa mondiala. sa nu vrei tu rugbist sa joci meciuri de rugby adevarate cu super echipe? ce se imtampla oare cu rugbyul romanesc? daca ar fi sa aleg as alege sa ne calificam la rugby decat la fotbal!

 •  02 Martie 2010, 13:46

unde am fost si unde am ajuns !!!!!!!! de ce ????????????

 •  02 Martie 2010, 13:40

de ce trebuie sa batem uruguay-ul in ambele meciuri?

Vezi toate comentariile (6)
Comentează
Close