SPORTURI  »  RUGBY  »  CUPA ROMÂNIEI

Știința Baia Mare - CSA Steaua București 35-19 » Știința Baia Mare a câștigat Cupa României

Știința Baia Mare - CSA Steaua București 35-19 
sursa foto: Rugby Romania
Știința Baia Mare - CSA Steaua București 35-19 sursa foto: Rugby Romania

Articol de - Publicat sambata, 28 noiembrie 2020 16:53 / Actualizat sambata, 28 noiembrie 2020 18:09

Știința Baia Mare a câștigat finala Cupei României, după ce a învins Steaua București cu 35-19 (24-9). Maramureșenii au ajuns la 6 trofee câștigate, după un joc dominat autoritar.

CSM Știința Baia Mare a câștigat azi, pe stadionul „Olimpia” din București, a 74-a finală a Cupei României la rugby, după ce s-a impus cu 35-19 în fața celor de la CSA Steaua București. Maramureșenii au punctat rapid, după o lovitură de penalitate transformată de Taniela Maravunawasawasa, însă Steaua a revenit rapid în joc și a trecut la conducere, după trei lovituri de pedeapsă transformate de Tudor Boldor. Din minutul 26, Baia Mare a preluat conducerea, după un eseu transformat de Jason Tomane, iar când arbitrul a fluierat finalul primei reprize, diferența de scor era de 15 puncte.

Repriza a doua, dominată de Știința Baia Mare

Știința Baia Mare a continuat să joace cu același ritm și în a doua parte a jocului și a mai reușit un eseu prin Paul Popoaia (65), netransformat, şi a fructificat două lovituri de pedeapsă prin Maravunawasawasa şi Dorin Manole. 

„Militarii” au redus din diferență prin eseurile izbutite de Eseria Vueti şi Tudor Boldor, dar care au fost netransformate. În istoria competiției, Steaua București are cele mai multe trofee câștigate, 15 la număr, în timp ce Știința Baia Mare s-a impus de 6 ori, în 1990 devenind prima echipă din provincie care a obținut eventul campionat-cupă.

Știința Baia Mare - CSA Steaua București 35-19 » Știința Baia Mare a câștigat Cupa României

Știința Baia Mare a reușit eventul

În septembrie, Știința Baia Mare a câștigat finala Superligii CEC Bank, după 23-17 cu SCM Timișoara. Astfel, după triumful de azi din cupă cu Steaua, băimărenii reușesc un nou event.

Citește și:

FOTO+VIDEO. Diego Maradona, omagiat înainte de Haka » Moment emoționant oferit de Noua Zeelandă

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează