SPORTURI  »  RUGBY  »  RUGBY/

SuperLiga Rugby // CSM Știința Baia Marea-CSA Steaua București 24-22: Triumf la limită, după 4 ani!

Articol de - Publicat sambata, 25 mai 2019 18:32

RUGBY. CSM Știința Baia Mare a trecut, la Bârlad, de CSA Steaua București cu 24-22 și a câștigat al șaselea trofeu din istoria clubului.

Băimărenii au condus de la un capăt la altul finala SuperLigii disputată pe Stadionul Municipal din Bârlad, dar asta nu înseamnă că nu au avut emoții.

Au dominat prima repriză, însă adversarii lor le-au pus mari probleme în partea secundă. Până la urmă CSM Știința Baia Mare a fost cea care s-a impus cu 24-22, revenind pe primul loc în campionatul național după o pauză de patru ani.

Mai spectaculos după pauză

Primele patruzeci de minute au fost mai mult de tatonare și s-au încheiat cu scorul de 7-3. Spectacolul a venit în cea de-a doua, când s-au adunat trei eseuri și multă transpirație.

Rugbiștii de la Steaua au tras tare și cu zece minute înainte de final, la scorul de 24-17 au fost aproape de egalare. Ionel Melinte a adus eseul, iar Daniel Plai a ratat transformarea.

Orice zbatere în următoarele secvențe a fost ineficientă, iar băimărenii au fost cei care au primit cupa la final. Punctele lor au fost aduse de Adrian Apostol, două eseuri, de Dorin Manole, un eseu și trei transformări și de Taniela Marawunawasawasa, dropgol.

Pentru roș-albaștrii, care au revenit într-o finală după opt ani și nu au mai cucerit un titlu național din 2006, au punctat Ionel Melinte, un eseu, o lovitură de pedeapsă și o transformare, Andrei Florescu,un eseu, ei beneficiind și de un eseu de penalitate.

După patru ani din nou campioni

CSM Știința Baia Mare și-a trecut în palmares al șaselea titlu național, după cele cucerite în 1990, 2009, 2010, 2011 și 2014.

"A fost o finală frumoasă, am demonstrat că suntem cei mai buni, sunt mândru de frații mei! Am fost ca o familie", a spus Bidzina Șamkaradze pentru TVR.

Tot la Brâlad, s-a decis ieri și ocupanta locului al treilea. CSM București a trecut în finala mică de Timişoara Saracens, cu 20-19.

8 echipeau luat startul în această ediție a SuperLigii

Campioanele ultimelor cinci ediții

2019 CSM Baia Mare
2018 Timișoara Saracens
2017 Timișoara Saracens
2016 Timișoara Saracens
2015 Timișoara Saracens

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
hexan
hexan  •  26 Mai 2019, 06:58

Felicitari campionilor!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează