SPORTURI  »  RUGBY  »  CSM BUCUREȘTI

FOTO / UPDATE Svastica în spatele copiilor » CSM București a șters imaginile, după articolul din GSP! Reacție oficială: „Ne cerem scuze”

Sâmbătă, în jurul orei 16:00, CSM București a postat mai multe poze cu juniori de la rugby mai mici de 14 ani, în spatele cărora e desenată o svastică, simbol nazist. +5   FOTO
Sâmbătă, în jurul orei 16:00, CSM București a postat mai multe poze cu juniori de la rugby mai mici de 14 ani, în spatele cărora e desenată o svastică, simbol nazist.

Articol de GSP - Publicat duminica, 17 aprilie 2022 09:35 / Actualizat duminica, 17 aprilie 2022 10:54

Sâmbătă, în jurul orei 16:00, CSM București a postat mai multe poze cu juniori de la rugby mai mici de 14 ani. Pe fundal se vedea un zid pe care era desenată o svastică, simbol nazist interzis prin lege în România! După articolul din GSP, clubul Primăriei a șters pozele.

UPDATE, 10:50. CSM București: „Simbolul prezent pe clădirea din spatele echipelor nu face cinste nimănui”

Clubul Sportiv Municipal București își exprimă regretul față de apariția simbolului controversat din pozele postate pe contul oficial de Facebook! În legătură cu articolele apărute în presă, CSM București dorește să menționeze faptul că scopul principal al postării apărute pe pagina oficială de Facebook este promovarea copiilor și a juniorilor, practicanți de rugby. 

Din păcate, simbolul prezent pe clădirea din spatele echipelor nu face cinste nimănui, astfel încât pozele au fost șterse. Ne cerem scuze, încă o dată, pentru această neînțelegere!

Comunicat CSM București

Cu svastica pe fundal în poze cu copii publicate de CSM București

Nimeni din club nu a sesizat anomalia timp de 16 ore, imaginile fiind șterse de pe contul oficial al clubului Primăriei abia după ce Gazeta a abordat subiectul.

+1 FOTO

Sâmbătă, CSM București a participat la festivalul de rugby pentru copii „Octavian Corneliu-Luluș”, organizat pe stadionul Ghencea de CSA Steaua în colaborare cu AMRB. CSM a avut 3 echipe, U14 și U12 la baieți, plus o formație alcătuită din fete.

CSM a comis-o în postarea care a anunțat evenimentul și a lăsat svastica pe fundal în pozele cu micii sportivi.

Svastica în spatele copiilor » CSM București a șters imaginile, după articolul din GSP! Reacție oficială: „Ne cerem scuze”
Captură realizată duminică, la 09:30

Un alt aspect de remarcat este că imaginile au fost realizate la o competiție disputată in Complexul Sportiv Steaua. Ceea ce înseamnă că svastica apare într-un decor ce aparține Ministerului Apărării Naționale.

Ulterior, CSM a șters imaginile în care era desenată svastica.

Svastica în spatele copiilor » CSM București a șters imaginile, după articolul din GSP! Reacție oficială: „Ne cerem scuze”

Conform Ghidului de Coduri, simboluri și însemne ale extremei dreapta in România, „Svastica, un simbol extrem de vechi, utilizat pe arii extinse în Orient, a devenit în secolul XX o emblemă a Partidului Nazist, simbol al supremaţiei ariene. După cel de-al Doilea Război Mondial, simbolul a devenit extrem de popular printre membrii organizațiilor de extremă dreapta, fiind, în prezent, utilizat de membrii acestora din întreaga lume”.

În România, utilizarea simbolurilor naziste este pedepsită de Legea nr. 217/2015, pentru modificarea și completarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 31/2002, privind interzicerea organizațiilor și simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob și a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârșirea unor infracțiuni contra păcii și omenirii.

Gazeta a încercat să ia legătura în vederea unei reacții cu Gabriela Szabo, directorul general CSM București, fără succes momentan.

VEZI ȘI:

România tremură! Naționala de rugby, suspectată că a încălcat iar regulamentele

Andreea Prisăcariu, după 0-6, 0-6 cu Iga Swiatek: „Nu pot pierde, sunt de top”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (44)
xxrapi
xxrapi  •  18 Aprilie 2022, 07:49
Postat de cordell.hull pe 17 Aprilie 2022, 23:18

Important e sa faci sport

Asa e. Dar NICIODATA performanta!

cordell.hull
cordell.hull  •  17 Aprilie 2022, 23:18
Postat de dakesis pe 17 Aprilie 2022, 22:36

mama, ce pufosi sunt toti baieteii astia. Cred ca ei ar fi vrut la fotbal, saracii, dar sunt prea rotunzi, si atunci si-au inchipuit parintii ca rugby s-ar potrivi mai bine:)

Important e sa faci sport

cordell.hull
cordell.hull  •  17 Aprilie 2022, 23:17

De armata Finlandei nu aveți nimic de spus?

Vezi toate comentariile (44)
Comentează