SPORTURI  »  RUGBY  »  CUPA MONDIALĂ DE RUGBY

Thierry Dusautoir a fost ales cel mai bun rugbyst al anului 2011 » Distrugătorul

Thierry Dusautoir
Thierry Dusautoir

Articol de - Publicat marti, 25 octombrie 2011 00:00 / Actualizat luni, 24 octombrie 2011 21:49

Chiar dacă a pierdut finala Cupei Mondiale, Thierry Dusautoir a fost ales cel omul anului 2011 în rugby. A debutat contra României, într-un meci în 2006

La o zi după ratarea şansei de a deveni campion mondial împreună cu reprezentativa Franţei, Thierry Dusautoir a fost desemnat cel mai bun jucător al anului. Datorită evoluţiei excelente şi constante pe care a avut-o pe durata competiţiei din Noua Zeelandă, voturile membrilor Federaţiei Internaţionale de Rugby s-au îndreptat spre căpitanul "cocoşilor galici". Francezul i-a întrecut pe neozeelandezii Jerome Kaino, Piri Weepu şi Ma'a Nonu, dar şi pe australienii David Pocock şi Will Genia. Dusautoir este al doilea jucător francez care primeşte acest trofeu, după succesul lui Fabien Galthié, din 2002.

De la judo la rugby
Născut în capitala Coastei de Fildeş, acum 29 de ani, a pus mîna pentru prima dată pe mingea ovală de-abia la 16 ani. Îndrumat de mama sa spre judo, Dusautoir a ales pînă la urmă rugby-ul, "marea mea pasiune, sportul faţă de care am simţit o dragoste la prima vedere", după cum avea să declare în timp. După accidentarea dură a lui Max Brito din 1995, în urma căreia jucătorul ivorian a paralizat, mama i-a interzis să mai joace, însă Thierry nu a renunţat. Pas cu pas, Dusautoir şi-a construit o carieră impresionantă în rugbyul mondial. Cel poreclit "Distrugătorul Negru" a debutat pentru echipa naţională într-un meci cu România, în iunie 2006, a participat la două ediţii ale Cupei Mondiale şi, pînă în prezent, a strîns 49 de selecţii pentru "Les Bleus".

DISTINCŢII IRB 2011
Thierry Dusautoir - cel mai bun rugbyst
Noua Zeelandă - cea mai bună echipă
Graham Henry - cel mai bun antrenor

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close