SPORTURI  »  RUGBY  »  ROMÂNIA-PORTUGALIA, 6 FEBRUARIE, 17:15, DOLCE

Un nou început » Naționala de rugby debutează cu o nouă echipă în actualul sezon, contra Portugaliei

Valentin Calafeteanu a căpătat multă experiență la Cupa Mondială din Anglia, anul trecut // Foto: Cristi Preda
Valentin Calafeteanu a căpătat multă experiență la Cupa Mondială din Anglia, anul trecut // Foto: Cristi Preda

Articol de - Publicat miercuri, 03 februarie 2016 00:00

Naționala debutează în actualul sezon cu o echipă în care noutățile primează, antrenorii începînd construcția pentru Cupa Mondială 2019.

Portugalia este primul adversar al României în 2016. Partida contează pentru Rugby Europe Championship, al doilea eșalon de rugby din Europa.

"Este primul meci din acest sezon și este foarte important pentru că ne dorim să începem bine, cu o victorie. Portugalia are jucători pe treisferturi foarte rapizi, au o școală bună de rugby în 7, însă în 15 e altceva", a declarat Valentin Calafeteanu.

Mijlocașul naționalei României este unul dintre "stejarii" care au rămas în lot după Cupa Mondială din 2015 și pe care antrenorul galez Lynn Howells se va baza și pentru ediția viitoare din 2019, din Japonia.

"Mă bucur că în lot se regăsesc foarte multe nume noi. Cei care vin prima dată își doresc, firesc, să-și arate calitățile și, dacă vor reuși, vor rămîne în continuare. Este bine că va exista concurență în acest fel, iar antrenorii au un grup mai mare din care să aleagă lotul", a adăugat Calafeteanu.

Partida cu Portugalia se va disputa pe Cluj Arena, sîmbătă, de la ora 17:15. "Tricolorii" s-au reunit de duminică și au făcut deja primele antrenamente sub Feleac.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează