RUGBY  ·  ROMÂNIA

Valentin Calafeteanu va bifa o bornă ISTORICĂ în meciul de sâmbătă cu Georgia: „E răsplata respectului pe care îl port acestui sport și a ceea ce am ales să fac în viață”

Valentin Calafeteanu
Valentin Calafeteanu

Articol de — Vineri, 08 Februarie

Valentin Calafeteanu, 34 de ani, va îmbrăca în meciul cu Georgia de sâmbătă pentru a o suta oară tricoul ”tricolor”, al treilea ”stejar” care atinge această bornă. 

Ediția 2019 a Rugby Europe Championship se va deschide sâmbătă, de la ora 14:00 (în direct la TV Telekom Sport) cu partida de la Cluj, dintre România și Georgia.

Cele două echipe s-au bătut întotdeauna pentru trofeu, din 2000, de când a fost înființată a doua ligă a Europei. De atunci, cinci ediții au revenit României, una Portugaliei și 10 gruzinilor. Disputa este a 23-a între cele două naționale, tot Georgia conducând la general, 12-9, o dispută încheindu-se la egalitate.

Întâlnirea de la Cluj este una specială pentru mijlocașul la grămadă Valentin Calafeteanu care va îmbrăca pentru a o suta oară tricoul de "stejar".

"Cred că acest moment al meciului cu numărul 100 este răsplata muncii mele, a respectului pe care îl port acestui sport și a ceea ce am ales să fac în viață. Pentru că eu consider că dacă ești dedicat și respecți ceea ce faci, obții mereu lucruri mărețe.

Nu mă gândeam niciodată că voi ajunge în acest moment, însă îmi doresc să pot ajuta în continuare echipa națională prin experiența acumulată, dar mai ales prin jocul prestat", a declarat Calafeteanu, pentru site-ul federației.

Calafeteanu intră în clubul select al jucătorilor cu 100 de selecții, din care mai fac parte doar Florin Vlaicu și Cătălin Fercu.

Vezi și: FOTO În echipament nou! Îmbrăcăminte inedită pentru naționala României de rugbyUn bărbat s-a îndrăgostit de o prostituată. Ce gest nebunesc a făcut când a văzut-o într-o mașină cu un client

Libertatea

Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
06:00 Tenis, WTA

Turneul din Osaka

Digi 2
06:00 Tenis, WTA

Turneul din Seul

Digi 4
11:00 Tenis, WTA

Turneul din Guangzhou

Digi 3
13:45 Rugby

Japonia - Rusia

TVR 1
15:00 Tenis, ATP

Turneul din Metz

Digi 2, Telekom 3, Look Sport
18:00 Fotbal, Liga 2

U Cluj - Petrolul

Digi 1, Telekom 1, Look
20:30 Fotbal, Liga 1

Gaz Metan Mediaș - Universitatea Craiova

Digi 1, Telekom 1, Look
21:30 Fotbal, Bundesliga

Schalke 04 - Mainz

Digi 4, Telekom 3, Look Sport 3
21:45 Fotbal, Serie A

Cagliari - Genoa

Digi 3, Telekom 2, Look Sport
22:00 Fotbal, Premier League

Southampton - Bournemouth

Eurosport
22:00 Fotbal, La Liga

Osasuna - Betis

Digi 3, Telekom 3, Look Sport 2
Program TV complet

Liga 1