SPORTURI  »  RUGBY  »  CALIFICARE

Victorie cu bonus » România a învins Spania cu 32-6 şi şi-a asigurat prezenţa la Cupa Mondială 2015

Ionuţ Dumitru a reuşit două eseuri în meciul cu Spania
Ionuţ Dumitru a reuşit două eseuri în meciul cu Spania

Articol de - Publicat duminica, 23 februarie 2014 00:00 / Actualizat sambata, 22 februarie 2014 22:34

"Stejarilor" le-a mai rămas să se lupte cu Georgia pentru primul loc în CEN, poziţie ce i-ar trimite într-o grupă mai accesibilă la CM, unde românii nu au ratat nici un turneu final.

Echipa naţională a României a schimbat terenul, dar nu şi norocul. "Stejarii" au întîlnit ieri, pe Cluj Arena din Cluj-Napoca, reprezentativa Spaniei şi au tranşat partida în favoarea lor, cu scorul de 32-6.

A fost a treia victorie obţinută de "tricolori" în acest an în Cupa Europeană a Naţiunilor, victorie ce le-a asigurat prezenţa din punct de vedere matematic la Cupa Mondială 2015, din Anglia.

Pentru România, care a primit un punct bonus, eseurile au fost reuşite de Ionuţ Dumitru şi Vali Calafeteanu, la care s-a adăugat un eseu de penalitate, în timp ce Florin Vlaicu a marcat două lovituri de pedeapsă şi trei transformări. Charlie Malie a fost singurul care a adus punctele spaniolilor, din două lovituri de penalitate.

În ce grupă e mai bine?!
Pentru a se califica la Cupa Mondială 2015, România trebuia să se claseze pe unul dintre primele două locuri în clasamentul cumulat pe anii 2013 şi 2014 al CEN.

România se află în prezent pe primul loc, cu 33 de puncte acumulate în opt meciuri, urmată de Georgia (28 de puncte, 7 jocuri) şi de Rusia (18 puncte, 7 jocuri). În funcţie de rezultatele din ultimele două partide, cu Belgia, din 8 martie de la Constranţa, şi Georgia, din 15 martie din deplasare, România va afla în ce grupă va evolua.

Dacă va termina pe primul loc în clasament, România va fi repartizată în grupa C, una mai accesibilă la turneul final, alături de campioana mondială Noua Zeelandă, Argentina, Tonga şi prima echipă din Africa. În cazul în care se va clasa a doua, România va juca în grupa D, alături de Franţa, Irlanda, Italia şi Canada.

Grupele în care poate juca România la CM 2015

Grupa C
Noua Zeelandă
Argentina
Tonga
Locul 1 CEN
Africa 1

Grupa D
Franţa
Irlanda
Italia
Canada
Locul 2 CEN

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează