SPORTURI  »  RUGBY  »  RUGBY

Victorie istorică pentru Italia la rugby în fața Africii de Sud » Jucătorii naționalei ”Springboks” cer scuze întregii țări după ce au fost învinși la Florența

foto: Guliver/Getty Images
foto: Guliver/Getty Images

Articol de George Titus AlbulescuJURNALISPORT - Publicat duminica, 20 noiembrie 2016 10:37

Echipa de rugby a Italiei a reușit prima victorie din istorie, 20-18 împotriva Africii de Sud, medaliată cu bronz la ultima ediție a Campionatului Mondial din 2015, desfășurat în Anglia.

35.000 de spectatori au ovaționat succesul echipei lor pe stadionul ”Artemio Franchi” în fața unui adversar galonat, aflat pe locul patru în ierarhia World Rugby. Înfrângerea naționalei ” Springboks” amintește de eșecul acesteia, suferit în fața Japoniei la CM de anul trecut.

Meciul de la Florența a început cu un eseu al Africii de Sud, prin Bryan Habana în minutul 8, dar Italia a ripostat rapid și Andries van Schalkwyk a culcat balonul în terenul de țintă, iar scorul a devenit 5-5.

Partida a fost echilibrată în continuare, cu reușite de ambele părți, iar la pauză sud-africanii au condus cu 12-10. În partea a doua, oaspeții au făcut câteva greșeli, de care au profitat peninsularii, care s-au impus suprinzător cu 20-18.

”Sunt extrem de mândru” a declarat căpitanul Italiei, Sergio Parisse, spunând că succesul de la Florența reprezintă cea mai importantă victorie din toate timpurile pentru naționala țării sale.

În schimb, sud-africanii cer iertare întregii țări pentru umilința suferită. ”Nu avem nicio scuză. Ce s-a întâmplat astăzi nu este demn pentru ceea ce reprezentăm, ca echipă și ca națiune rugbistică. Suntem într-un moment negru și trebuie să ieșim de aici”, a spus Adriaan Strauss, căpitanul Africii de Sud.

Victoria Italiei înseamnă al doilea eșec consecutiv din această toamnă pentru naționala ”Springboks”, după ce săptămâna trecută ea a fost învinsă cu 37-21 de către Anglia, pe stadionul ”Twickenham” din Londra.

surse: theguardian.com, uk.reuters.com

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
jalabert
jalabert  •  20 Noiembrie 2016, 21:41

sa nu ne facem iluzii. africanii au pierdut doar un amical. totusi SAF sunt o putere in timp ce italienii sunt valoric cu o clasa sub springbooks. intr-un meci oficial mai degraba ii batem noi pe italieni decat sa-i bata italienii pe africani.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează