SPORTURI  »  RUGBY  »  ROMÂNIA-PORTUGALIA 39-14

Victorie la debut » România s-a impus fără probleme în fața Portugaliei, scor 39-14

Stephen Shennan a fost de neoprit la primul său meci în tricoul României // Foto: Raed Krishan (Cluj)
Stephen Shennan a fost de neoprit la primul său meci în tricoul României // Foto: Raed Krishan (Cluj)

Articol de - Publicat duminica, 07 februarie 2016 00:00

În prima partidă din noua ediție a REC, România a reușit să se impună fără probleme în fața Portugaliei, deși lusitanii au condus la pauză.

Cînd Monica Niculescu lupta să o învingă pe Petra Kvitova, într-o Polivalentă clujeană plină cu 7.000 de suflete, alături, la doar o sută de metri distanță, pe Cluj Arena, "stejarii" au avut parte de liniște. 500 de oameni au venit să-i vadă pe "tricolori" la primul meci din 2016.

În prima repriză, românii au avut ceva emoții, chiar dacă au marcat primul eseu al partidei prin Stephen Shennan, aripa de origine neozeelandeză, care a debutat în echipa "galbenilor". În doar șase minute, Portugalia marcat două eseuri și la cabine oaspeții au intrat în avantaj, 14-10!

Meciul debutanților

Gîndindu-se deja la Cupa Mondială din 2019, Lynn Howells, antrenorul galez de pe banca "stejarilor", a schimbat radical lotul față de Cupa Mondială de anul trecut. Astfel, au debutat la națională Silviu Vasiliu, Alexandru Palii, Ovidiu Melniciuc, dar și Stephen Shennan.

A fost o repriză secundă jucată într-un singur sens, cu patru eseuri marcate de români: două de Vlad Nistor, unul de Stephen Shennan și ultimul de talonerul Andrei Rădoi. A fost 39-14 pentru România, un meci care le-a adus "tricolorilor" și punctul bonus ofensiv.

În celelalte partide ale etapei, Georgia-Germania 59-7 și Rusia-Spania 22-20.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează