SPORTURI  »  RUGBY  »  RUGBY / ROMÂNIA - PORTUGALIA 15-7

VIDEO Chinuiţi de frig şi de adversari! » La -5 grade Celsius, România s-a impus în faţa Portugaliei, scor 15-7

Genunchii jucătorilor au avut de suferit ieri din cauza terenului îngheţat (Foto: Cristi Preda)
Genunchii jucătorilor au avut de suferit ieri din cauza terenului îngheţat (Foto: Cristi Preda)

Articol de - Publicat duminica, 05 februarie 2012 00:00 / Actualizat sambata, 04 februarie 2012 22:54

"Tricolorii" au tremurat ieri, la minus cinci grade, dar mai ales pentru victoria în faţa Portugaliei.

Oficialii Federaţiei Române de Rugby au vrut cu orice chip ca meciul cu Portugalia, din etapa a 6-a a Cupei Europene a Naţiunilor, să se joace ieri la Bucureşti, în ciuda vremii total nepotrivite pentru rugby. De la ora 6 dimineaţa, aproape 200 de oameni s-au chinuit să deszăpezească terenul. Toţi au răsuflat uşuraţi cînd, cu o oră înainte de startul partidei, comisarul de meci a dat undă verde pentru desfăşurarea întîlnirii.

Ca la Polul Nord
Spectatorii care s-au încumetat să asiste live la partidă s-au îmbrăcat de parcă ar fi încercat să escaladeze Everestul. Au primit la intrare cîte un pahar cu ceai cald, dar fiecare a venit cu provizii, termosuri cu ceai şi vin fiert pentru a trece mai bine peste cele minus patru-cinci grade de la ora jocului.

Acestea s-au resimţit însă mult mai tăios din cauza vîntului care nu a contenit să bată.

Pe teren, jucătorii au avut şi mai mult de suferit. Terenul a îngheţat la un moment dat, iar fiecare cădere sau plonjon parcă era făcut pe ciment. Cu genunchii şi coatele înroşite, rugbyştii au încercat să dea totul pentru a se încălzi. Nu era vreme de stat cu mîinile în şolduri.

Vezi mai jos VIDEO
cu eseurile şi transformările
reuşite de români şi portughezi

Emoţii 60 de minute

România a marcat repede primul eseu, prin Mădălin Lemnaru, cel care a punctat şi împotriva Argentinei la Cupa Mondială. Replica lusitanilor a revenit repede, Portugalia trecînd la conducere, 7-5, după ce eseul marcat de Aguilar a fost şi transformat de Pedro Leal. A urmat o perioadă grea pentru "stejari", care cu greu au mai pătruns în jumătatea adversă. Abia după pauză românii au început să preseze, dar portughezii s-au apărat eroic. Defensiva oaspeţilor a căzut însă în minutul 65, cînd debutantul Andrei Ursache a pătruns excelent şi a marcat un nou eseu. Vlaicu a şi transformat de această dată, ducînd scorul la 12-7 pentru România.

Emoţiile s-au risipit abia în ultimul minut, cînd transformerul României a mai adus trei puncte pe tabelă dintr-o lovitură de pedeapsă şi a închis scorul la 15-7.

Portughezii au plîns de frig
Portughezii nu-şi mai simţeau mîinile la finalul partidei cu România. "Nu am jucat niciodată pe o aşa vreme. Cînd am intrat pe teren, mi-au dat lacrimile fără să vreau. Ochii lăcrimau însă de la frig", s-a plîns fundaşul Aguilar. "Nu sîntem obişnuiţi să jucăm pe un astfel de teren. Cînd plonjam după balon, parcă săream pe nisip", a adăugat Uva Vasco.

"A fost foarte greu, un meci fizic, pe o vreme friguroasă. Portughezii au venit să cîştige, au jucat foarte bine, dar am dat dovadă de maturitate" (Cristian Petre, România)

"Vremea a fost principalul adversar. La început, pînă să ne încălzim, am tremurat un pic. Bine că pînă la urmă am reuşit să cîştigăm" ( Sorin Vlaicu, România)

CLASAMENT
1. Georgia 22p
2. România 18p
3. Portugalia 15p
4. Rusia 11p
5. Spania 10p
6. Ucraina 0p
Partidele Spania-Rusia şi Ucraina-Georgia au fost amînate.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează