RUGBY    •   SUPERLIGA NAȚIONALĂ / TIMIȘOARA SARACENS-ȘTIINȚA BAIA MARE 21-15

VIDEO Timișoara Saracens a câștigat al 4-lea titlu consecutiv în Superliga Națională de Rugby!

FOTO: Facebook @rugbyromania

FOTO: Facebook @rugbyromania

Articol de — Marian Ursescu Sambata, 26 Mai

Timișoara Saracens a câștigat al patrulea titlu consecutiv și al 6-lea din istorie, scor 21-15 în finala cu Știința Baia Mare. Învinsa nu a trecut niciodată de timișoreni în 6 finale disputate!Timișoara Saracens a câștigat astăzi, pe stadionul ”Arcul de Triumf”, al 6-lea titlu din istoria clubului de pe Bega și al patrulea consecutiv. Învinsa din ultimul act, ca de fiecare dată, Remin Baia Mare.

Mai pragmatici, mai eficienți în momentele importante ale jocului, timișorenii s-au desprins pe tabelă, iar pe final au apărat cu dinții rezultatul. Maramureșenii au avut șanse în ultimele minute, au fost la un metru de eseul izbăvitor, dar timișorenii s-au apărat eroic.

Baia Mare a condus cu 3-0 după drop-goalul lui Ratu Taniela, dar apoi Timișoara a răspuns prin două eseuri spectaculoase reușite de Tana Umaga și Tangimana Fonovai. Luke Samoa a transformat unul dintre ele și a dus scorul la 12-3. Până la pauză însă, Baia Mare a reușit și ea un eseu, prin Vlad Ailenei, la cabine plecându-se la 12-8!

Același Luke Samoa a mai reușit 6 puncte pentru Timișoara din două lovituri de pedeapsă, dar Baia Mare nu a cedat. Cristian Chirică a mai culcat o dată balonul în terenul de țintă al bănățenilor, Ratu Taniela l-a transformat și Știința era din nou în finală, la 15-18. Luke Samoa a fost cel care a închis tabela dintr-o altă lovitură de pedeapsă, în ciuda eforturilor disperate ale băimărenilor.

Timișoara își păstrează titlul de regină în fața unor băimărenii care nu pot trece de complexul bănățean.

Al 6-lea titlu pentru Badiu, Rădoi, Doge, Stewart, Drenceanu, Neculau, Rus, Morisson, Luiters, Rose, Shennan, Umaga, Tangimana, Fercu, Samoa, Taupaki, Lazăr, Popa, Sabău și Mariș, eroii Timișoarei într-o zi de 26 mai 2018.

Steaua Bucuresti a castigat medaliile de bronz dupa ce a învins CSM București, scor 23-22.

Comentarii (2 ) Adaugă comentariu

tipsy  •  29 Mai 2018, 23:40

Sa speram ca la anul se prezinta mai bine in Continental Shield, ca in ultimii doi ani au facut`o de oaie. Cu toate problemele care sunt acum in rugbyul romanesc, avem nevoie sa se califice in challenge cup, sa aiba jucatorii meciuri tari. Ma gandeam ca ar avea sanse mai bune CSM'ul sau Steaua, dar totusi Timisoara a demonstrat ca ramane cea mai buna din Romania.

nicholaus  •  27 Mai 2018, 09:14

Felicitari campionilor !

Vezi toate comentariile (2)

Comentează

Conectează-te cu facebook la contul tău sau înregistrează-te pentru a adăuga comentarii


1500 de caractere ramase