SPORTURI  »  RUGBY  »  CUPA MONDIALĂ DE RUGBY

Vineri începe Cupa Mondială de Rugby! Ne rugăm să batem măcar Georgia

România ţinţeşte măcar o victorie în Noua Zeelandă, contra Georgiei
România ţinţeşte măcar o victorie în Noua Zeelandă, contra Georgiei

Articol de - Publicat joi, 08 septembrie 2011 00:00 / Actualizat joi, 08 septembrie 2011 10:58

Partida Noua Zeelandă-Tonga este partida de deschidere a celei de-a şaptea ediţii a Cupei Mondiale. România joacă sîmbătă dimineaţa, de la ora 4:00, contra Scoţiei.


Cupa Mondială de rugby, a şaptea ediţie, debutează vineri în Noua Zeelandă. Echipa ţării gazdă, marea favorită la cîştigarea trofeului, va deschide balul în întîlnirea cu Tonga. Pe Eden Park din Aukland, 60.000 de spectatori vor asista mai întîi la festivitatea de deschidere a Cupei Mondiale, de la ora 10:30 (în direct la Digi Sport 1).

Ceremonia va fi urmată de partida propriu-zisă. Noua Zeelandă şi Tonga s-au întîlnit de trei ori pînă acum, scorul disputelor directe fiind de 3-0 în favoarea reprezentativei All-Blacks.

Gontineac a anunţat echipa pentru Scoţia
România va juca primul meci la Cupa Mondială sîmbătă dimineaţa, de la ora 4:00, contra Scoţiei (direct Digi Sport 1). "Tricolorii" au ajuns de miercuri la Invercargill şi au început să pregătească disputa cu scoţienii. Antrenorii Romeo Gontineac şi Steve McDowall s-au hotărît în privinţa jucătorilor care vor evolua contra Scoţiei. O revenire importantă este cea a flankerului de la Perpignan, Ovidiu Toniţa.

În prima linie românii îi vor avea pe Mihaiţă Lazăr, Marius Tincu şi Paulică Ion, sustinuţi din linia a doua de Cristian Petre şi Valentin Ursache. Alături de Toniţa, în linia a treia vor mai evolua şi Mihai Macovei şi Daniel Carpo. Cuplul de mijlocaşi va fi Lucian Sîrbu şi Dănuţ Dumbravă, în timp ce perechea de aripi va fi compusă din Mădălin Lemnaru şi Ştefan Ciuntu. Centrii României vor fi Ionuţ Dimofte şi Csaba Gal, iar fundas Iulian Dumitraş.

Titularul postului de mijlocaş la deschidere, Valentin Calafeteanu, nu va evolua din cauza problemelor medicale, reflux gastro-esofagian, care au dus la spitalizarea pentru două zile la Christchurch. Se speră la recuperarea lui pentru jocul din 17 septembrie cu Argentina.

Şi antrenorul Scoţiei a anunţat primul 15. Acesta va fi următorul:
1. Allan Jacobsen, 2. Ross Ford, 3. Geoff Cross, 4. Richie Gray, 5. Alastair Kellock (c), 6. Kelly Brown, 7. John Barclay, 8. Richie Vernon, 9. Mike Blair, 10. Ruaridh Jackson, 11. Simon Danielli, 12. Sean Lamont, 13. Joe Ansbro, 14. Max Evans, 15. Chris Paterson.

România face parte din grupa B la Cupa Mondială alături de Scoţia, Argentina, Anglia şi Georgia. Echipa noastră a participat la toate cele şase ediţii de pînă acum, înregistrînd 5 victorii şi 15 înfrîngeri.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (6)
uivil23
uivil23  •  08 Septembrie 2011, 19:41

hai Romania multa bafta baieti!!! pt. cangurul: Ma bucur pentru cei din Australia sau Noua Zeelanda sau chiar din Romania care au ajuns la Mondiale, sunt sigur ca veti avea parte de o experienta unica!!!

cangurul
cangurul  •  08 Septembrie 2011, 13:25

Multa bafta baieti.Majoritatea suporterilor pleacam in seara asta catre N.Z.Pentru cei care vin din Perth,ramane sa ne vedem cum am stabilit.Zbor placut si va tinem berea rece.

iwentvs
iwentvs  •  08 Septembrie 2011, 13:03

Forta Stejarilor!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează