SPORTURI  »  SNOOKER  »  CM SNOOKER

John Higgins, ce thriller în primul tur la CM de snooker! + Cine a reușit breakul 2000 din istoria Crucible

John Higgins
John Higgins

Articol de - Publicat marti, 20 aprilie 2021 08:24 / Actualizat marti, 20 aprilie 2021 08:24

Scoțianul John Higgins, unul dintre marii favoriți la Campionatul Mondial de snooker, a avut mult de furcă împotriva chinezului Tian Pengfei, de care a trecut în primul tur cu 10-7. 

După o primă sesiune care „mi-a rănit sufletul”, 4-3 pentru chinez, scoțianul a reușit să strângă foarte greu rândurile seara. În primul rând, nu l-a ajutat faptul că a avut breakuri mici. Apoi, și-a lăsat adversarul să se desprindă la 7-4, ceea ce nu părea deloc un scenariu optimist pentru cvadruplul campion mondial. 

John Higgins: „Crucible îți taie respirația”

Dar Higgins face parte din marii maeștri din snooker. Scoțianul a început, ușor-ușor, să se înfrupte din greșelile adversarului, să întoarcă frame cu frame rezultatul și a terminat meciul cu un break de 135 de puncte! Higgins se va înfrunta în turul 2 cu învingătorul dintre veteranul Mark Williams și Sam Craigie. 

„Locul ăsta pune presiune - mi-a tăiat respirația de vreo câteva ori. Asta îi face unui jucător, presiunea poate fi atât de intensă. Am jucat prost, dar m-am ferit de eliminare, fiindcă l-am adus la nivelul meu. E o mare ușurare”, a explicat scoțianul în vârstă de 45 de ani la final. 

VIDEO S-a jucat „cea mai extraordinară lovitură din istoria snookerului”! Reușită incredibilă la Mondial
CM SNOOKER
VIDEO S-a jucat „cea mai extraordinară lovitură din istoria snookerului”! Reușită incredibilă la Mondial

Anthony McGill îl înfruntă pe Ronnie O'Sullivan în turul 2

Un scoțian care a făcut furori a fost, în schimb, Anthony McGill, clasat pe locul 16 mondial. Acesta a trecut în optimi după o victorie 10-5 cu Ricky Walden, într-un meci mai complicat decât o arată scorul. Mai departe, McGill îl va înfrunta pe englezul Ronnie O'Sullivan, într-un tur secund în care organizatorii plănuiesc să deschidă accesul în arenă pentru jumătate din cele 1000 de locuri posibile. 

Australianul Neil Robertson a trecut val-vârtej pe lângă chinezul Liang Wenbo, scor 10-3, în timp ce Kyren Wilson a trecut de Gary Wilson cu 10-8, după ce în prima sesiune a fost condus cu 5-1!

Breakul cu numărul 2000 la Crucible

  • Stuart Bingham, fost campion mondial, a reușit breakul de peste 100 de puncte cu numărul 2000 din istoria Campionatului Mondial de snooker;
  • Englezul campion mondial a reușit această bornă în confruntarea cu Ding Junhui, încheiată după prima sesiune cu scorul 5-4 pentru campionul din 2015;
  • Breakul lui Bingham a avut valoarea de 130 de puncte;
  • Breakul cu numărul 1000 a fost realizat de John Higgins în 2007, la 30 de ani după ce CM de snooker și-a făcut reședința la Crucible. 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează