SPORTURI  »  SNOOKER  »  CM SNOOKER

John Higgins - Mark Williams, finala de la CM de snooker: două sesiuni electrizante și un scor surprinzător + imagine fabuloasă: Williams a lăsat mască un fan din tribune: "Dă-mi și mie"

Articol de GSP - Publicat luni, 07 mai 2018 00:03

Finala CM de snooker 2018, disputată la Crucible între veteranii John Higgins și Mark Williams, și-a consumat duminică primele două sesiuni într-o atmosferă electrizantă. Williams conduce cu 10-7. 

  • Finala CM de snooker de la Sheffield se dispută după sistemul "cel mai bun dintr-un maxim posibil de 35 de frameuri", altfel spus "primul la 18";

Scoțianul John Higgins, 42 de ani, de 4X câștigător de Campionat Mondial, a început slab meciul contra galezului Mark Williams, 43 de ani, de 2X campion mondial, fiind condus la un moment dat cu 5-1.

Deși mai obosit, Williams s-a concentrat impecabil, a fructificat cu predilecție loviturile de distanță și a închis prima sesiune la 5-3 pentru el. La un moment dat, în pauza dintre frameuri, s-a întins până la un spectator care mânca dulciuri și l-a rugat să îi dea și lui, după care a mestecat câteva jeleuri. 

Seara, Mark Williams a terminat a doua sesiune complet copleșit de oboseală. Cu ochii roșii de la tensiunea evenimentului, galezul a găsit resurse, totuși, să continue evoluția bună. Egalat la 7, a "furat" apoi două frameuri, unul cu un break de peste 100 de puncte, după care a avut prima șansă pentru a ajunge la 10 frameuri câștigate. Higgins a comis un fault copilăresc la o bilă maro, iar Williams s-a distanțat la 3 frameuri, 10-7!

John Higgins și Mark Williams, doi dintre cei mai buni jucători din istoria snookerului, evoluează în prima finală din istorie în care ambii combatanți au peste 40 de ani. Ultimele două sesiuni au loc luni și sunt transmise de Eurosport, de la orele 16:00, respectiv 21:00. 

425.000 £primește câștigătorul titlului mondial, în timp ce finalistul primește 180.000

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
530026627392645
Gheorghe Dinulescu  •  10 Mai 2018, 12:04

Realitatea este că am „ținut” cu Williams; nu pot să spun, de ce, dar asta e. Dacă era vorba de Trumpp, cu el țineam și la fel; nu știu de ce.

530026627392645
Gheorghe Dinulescu  •  09 Mai 2018, 16:30

Bine, Becali a profitat zece ani de denumirea clubului. Dacî nu era el, cine mai auzea de Steaua ? Eu cred că generalii aia proști trebuie să-i plătească lui Becali.

1618597915124142
Alexandru Chis  •  07 Mai 2018, 12:13

Nu stiu cat de "electrizanta" a fost prima parte a finalei, dar am constatat ca si "zeii" se mai impiedica, uneori. Este adevarat ca au fost cateva frame-uri "centenare" de ambele parti, dar au abundat si erorile de-a dreptul copilaresti. In plus, Williams a parut realmente "stors de energie", dupa semifinala epuizanta cu Berry. Higgins, dupa meciul dur cu Trump, a avut in Lisowski un adversar facil care i-a permis sa se relaxezi, astfel ca meciul cu Wilson l-a abordat plin de optimism si energie. Daca Williams se odihneste, si nu mai rateaza exasperant de mult la bila neagra, cred ca are o mare sansa de a-l invinge pe Higgins.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează
Close