SPORTURI  »  SNOOKER  »  RECORD

Judd Trump se pregătește să doboare recordul pe care Ronnie O'Sullivan îl considera „imposibil de bătut”

Judd Trump și Ronnie O'sullivan / Foto: Imago
Judd Trump și Ronnie O'sullivan / Foto: Imago

Articol de - Publicat joi, 01 februarie 2024 12:51 / Actualizat joi, 01 februarie 2024 14:59

Judd Trump (34 de ani), locul 2 în clasamentul mondial, este foarte aproape de a doborî recordul de cele mai multe break-uri de peste 100 de puncte reușite într-un sezon.

Recordul îi aparține lui Neil Robertson (41 de ani), actualul loc 7 mondial. Australianul a reușit 103 „centuries” (n.r. breakuri de peste 100 de puncte) în sezonul 2013-2014.

A lucrat cu Tavi Popescu și și-a schimbat părerea: „E incredibil ce am văzut la el!”
FCSB
A lucrat cu Tavi Popescu și și-a schimbat părerea: „E incredibil ce am văzut la el!”

Judd Trump a reușit deja 61 de breakuri de peste 100 de puncte

Judd Trump a reușit deja 61 de breakuri de peste 100 de puncte în acest sezon și încearcă să doboare recordul stabilit de Neil Robertson în urmă cu un deceniu.

Judd Trump s-a impus în fața lui Matthew Selt (38 de ani, locul 30 mondial) în 16-imile de finală de la German Masters cu scorul de 5-2. „Asul din pachet” a reușit inclusiv un break impresionant de 118 puncte, ajungând la 962 de „centuries” în carieră.

Trump a participat în acest sezon la 13 turnee, rezultând o medie de 4,7 „centuries” pe turneu. Englezul mai poate participa la 8 turnee până la finalul acestei stagiuni, iar dacă media menționată anterior ar fi respectată, Trump ar mai reuși încă 38 de breakuri de peste 100 de puncte.

Cu un parcurs bun la Campionatul Mondial de snooker, unde se joacă mai multe frameuri decât în alte turnee, Judd Trump și-ar putea mări media de breakuri de peste 100 de puncte. În primul tur se joacă în format primul la 10, în optimi și sferturi se joacă în format primul la 13, în semifinale se joacă în format primul la 17, iar în finală se joacă în format primul la 18.

Judd Trump se află la cel mai bun sezon al carierei, după ce s-a impus deja la Openul Englez, Openul de la Wuhan și Openul Irlandei de Nord. „Asul din pachet” a jucat, de asemenea, finala la Mastersul European, la Marele Premiu al Lumii și la Turneul Campionilor.

Ronnie O'Sullivan: „Acesta este un record care nu va fi bătut vreodată, e imposibil”

După ce Neil Robertson a stabilit recordul de „centuries” în sezonul 2013-2014, Ronnie O'Sullivan (48 de ani, locul 1 mondial) era convins că performanța australianului nu va mai fi atinsă de nimeni: „Acesta este un record care nu va fi bătut vreodată, e imposibil”.

Ronnie O'Sullivan este jucătorul cu cele mai multe breakuri de peste 100 de puncte din istorie, având 1240 de astfel de reușite. În cel mai bun sezon al său, 2017-2018, „Racheta” a reușit doar 74 de breakuri de peste 100 de puncte. Doar 60 de jucători de snooker au reușit minimum 100 de „centuries” în toată cariera lor.

Vezi și alte știri:

Ar fi transferul iernii » Echipa de UCL din Bundesliga ar vrea un jucător de la CFR Cluj
CFR CLUJ
Ar fi transferul iernii » Echipa de UCL din Bundesliga ar vrea un jucător de la CFR Cluj
Drăgușin le-a aruncat mănușa rivalilor pe post la Tottenham: „Sunt gata de provocare! Voi juca la cel mai înalt nivel” » Ar putea fi prima oară titular de ziua lui!
STRANIERI
Drăgușin le-a aruncat mănușa rivalilor pe post la Tottenham: „Sunt gata de provocare! Voi juca la cel mai înalt nivel” » Ar putea fi prima oară titular de ziua lui!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează