SPORTURI  »  SNOOKER  »  TURNEU

Ronnie O’Sullivan renunță la trofee » „Nu vreau niciun fel de suvenir prin casă la 70-80 de ani!”

Ronnie O’Sullivan cu trofeul de la Shanghai Foto Guliver/GettyImages
Ronnie O’Sullivan cu trofeul de la Shanghai Foto Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat luni, 18 septembrie 2023 22:49 / Actualizat luni, 18 septembrie 2023 22:49

Septuplul campion mondial Ronnie O’Sullivan, 47 de ani, a cucerit duminică titlul în Masters-ul de la Shanghai, 11-9 în finală cu Luca Brecel, apoi și-a cedat trofeul unui prieten

Încă un triumf în bogatul palmares al englezului care s-a încoronat deja de 7 ori campion mondial, cel mai recent anul trecut. O’Sullivan s-a impus pentru a patra oară la rând în Masters-ul de la Shanghai, apoi a făcut un anunț surprinzător.

„Îi voi da trofeul unui prieten care își deschide un club aici. Cupa va rămâne în China”, a spus britanicul, cel care în ultimul act l-a depășit pe deținătorul titlului lumii, belgianul Luca Brecel, 28 de ani, numărul 4 mondial, cu 11-9.

Întotdeauna le cedez. Amicul meu Paul a primit unul, altul l-am dat unui puști din public”, a adăugat, punctând și că la un moment dat va renunța la tot, inclusiv tacurile și outfiturile de snooker.

15 break-urimaxime a realizat Ronnie O’Sullivan în cariera sa profesionistă, începută în 1992. El are, de asemenea, 1.210 break-uri de peste 100 de puncte

Ronnie O’Sullivan: „Nu mă interesează trofeele”

”Nu prea mă interesează trofeele. Am vândut destul de multe dintre ele – nu vreau niciun fel de suveniruri prin casă când voi avea 70 sau 80 de ani. Mă pregătesc pentru moarte”, au fost cuvintele șocante ale englezului.

„Parte a acestei pregătiri este că nu îmi doresc să am nimic legat de snooker, veste, tacuri, totul pleacă”, a accentuat.

Actual lider mondial, poziție pe care a atins-o pentru prima oară în mai 2002, cu 39 de titluri din 61 de finale jucate, Ronnie are o relație complexă, deloc liniară cu snooker-ul. Când se refugiază în el, arătându-și măiestria, când îl părăsește parcă fără a privi înapoi.

Anul acesta spunea că a fost „purtătorul” snooker-ului în ultimele două decenii, iar în martie formula o caracterizare dură a sportului său.

Nu e nevoie să fii Einstein. Probabil se află în cel mai rău loc posibil. Imaginea snookerului... e ca un pub cu tematică sportivă acum”, susținea O’Sullivan în luna martie.

Citește și: 

CSM București și Rapid, două meciuri de uitat » Care sunt punctele nevralgice ale celor două echipe românești din Ligă
LIGA CAMPIONILOR / ANALIZĂ
CSM București și Rapid, două meciuri de uitat » Care sunt punctele nevralgice ale celor două echipe românești din Ligă
Căpitanul României, Cristian Chirică, a vorbit despre primele două meciuri de la Cupa Mondială: „Suntem bucuroși că suntem la această competiție”
CUPA MONDIALĂ
Căpitanul României, Cristian Chirică, a vorbit despre primele două meciuri de la Cupa Mondială: „Suntem bucuroși că suntem la această competiție”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
radudavidescu
radudavidescu  •  19 Septembrie 2023, 10:59

Ronnie e genialul antierou de care au toti pasionatii de sport nevoie. Chiar daca multi n-o stiu.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează