SPORTURI  »  SNOOKER  »  CM SNOOKER

Surpriză la CM de snooker! Gary Wilson, un fost șofer de taxi, lăudat de Ronnie O'Sullivan, s-a calificat în premieră în semifinale!

Gary Wilson la CM snooker 2017, foto: Guliver/gettyimages +1   FOTO
Gary Wilson la CM snooker 2017, foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat miercuri, 01 mai 2019 13:54

Gary Wilson, englezul venit din calificări, a câștigat meciul din sferturi împotriva compatriotului Ali Carter, dublu finalist de CM de snooker, scor 13-9 și e, în premieră, în semifinalele celei mai prestigioase competiții de snooker din calendar. 

  • Adversarul lui Gary Wilson va fi învingătorul sfertului Judd Trump - Stephen Maguire, 7-1 după prima sesiune;
  • În celelalte două sferturi, Neil Robertson îl înfruntă pe John Higgins și David Gilbert pe Kyren Wilson.

Wilson, fost șofer de taxi, a trecut în primele două tururi de alte două nume importante, Luca Brecel și triplul campion mondial Mark Selby. 

Ronnie O'Sullivan a spus că numărul 32 mondial are jocul necesar să doboare orice adversar de la Crucible, fiindcă are și temperamentul necesar pentru un joc susținut. 

„Dacă joacă 80% din timp cum a jucat cu Selby, poate să ia turneul”, a explicat Ronnie. 

Gary Wilson: șofer de taxi, muncitor în fabrică, barman

Profesionist între 2004 și 2006, Gary Wilson a fost forțat după aceea să fie șofer de taxi, muncitor într-o fabrică sau barman din cauza rezultatelor slabe, care l-au făcut să își piardă locul în circuit. O serie de succese importante, precum și o finală de China Open 2015, pierdută 2-10 la Mark Selby, l-au readus din sezonul 2013-2014 în liga de elită a snookerului. Și a renunțat la șofat. 

În vârstă de 33 de ani, Gary Wilson a reușit în carieră de două ori breakul maxim, de 147 de puncte. Contra lui Carter, Wilson a reușit 4 breakuri de peste o sută de puncte. 

Semifinalele de la Crucible se dispută după sistemul „cel mai bun dintr-un maximum de 33 de jocuri” sau, mai ușor spus, „primul la 17”.

9 aniavea Gary Wilson când reușea primul său break de peste 100 de puncte, conform lui Alex Crișan, arbitru și comentator Eurosport

Ce este  CM Snooker

  • Campionatul Mondial de snooker este cea mai importantă competiție din calendar. Îl urmează ca importanță Campionatul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord și Mastersul, alături de care formează așa numita Triplă Coroană;
  • Competiția se dispută în foaierul teatrului Crucible din Sheffield, Anglia, și este transmisă la TV de Eurosport;
  • Ronnie O'Sullivan avea cele mai multe titluri mondiale, dintre jucătorii prezenți, 5, dar a fost eliminat. Iar recordul este deținut de Stephen Hendry, cu 7, însă scoțianul s-a retras din activitate în 2012;
  • Campionul mondial de snooker este recompensat cu 500.000 de lire sterline, un record, iar premiile totale sunt de 2.231.000 de lire.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează