SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

5 concluzii ale expertului! » De ce a clacat Simona Halep în sfertul cu Dominika Cibulkova

foto: reuters
foto: reuters

Articol de GSP - Publicat miercuri, 22 ianuarie 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 22 ianuarie 2014 16:08

Simona Halep nu a avut nici o şansă în faţa slovacei în sfertul de finală de la Australian Open şi a pierdut chiar şi un set la zero, pentru a treia oară în 4 meciuri împotriva Cibulkovei.

Evoluţia Simonei din acest meci a fost analizată chiar de marea campioană Virginia Ruzici în comentariul Eurosport.

Ruzici, campioană la Roland Garros în 1978 şi managerul lui Halep în prezent, a explicat care sînt principalele cauze ale eşecului în sfertul de finală de la Australian Open.

Declaraţiile Simonei după meciul cu Cibulkova

Cele 5 argumente ale Virginiei Ruzici pentru înfrîngerea Simonei Halep:

1. "Dominika Cibulkova a atacat nonstop, a riscat de la prima minge. A luat fiecare minge repede şi nu i-a dat şanse Simonei. Cibulkova a jucat mult plat, ceea ce a deranjat-o pe Halep"

2. " Simona Halep şi-a îmbunătăţit forehandul cel mai mult în 2013, dar a fost ezitantă cu Cibulkova pe această lovitură"

3. "Avea nevoie de un procentaj foarte bun la prima minge de serviciu pentru că Cibulkova lua mingea foarte devreme. Mai mult, şi de un serviciu doi foarte apăsat. Ceea ce nu s-a întîmplat. Şi serva a fost mult prea înceată, cred că a fost deranjată de acea durere la omoplat"

4. "Era important pentru Simona să joace cît mai lung din spatele terenului pentru că Jankovici nu are acelaşi stil ca slovaca, nu era atît de periculoasă. Pînă în sferturi a întîlnit doar jucătoare de regularitate, nu agresive ca Cibulkova"

5. "Nu a rezistat presiunii, a servit slab. Era favorită pe hîrtie în faţa Cibulkovei şi a resimţit asta la primul ei sfert de finală. Nu mă aşteptam la asta. Regret că nu a fost mai dezlănţuită şi nu a făcut faţă presiunii. Slovaca a fost oricum superioară"

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (54)
shopgirl
shopgirl  •  23 Ianuarie 2014, 14:52
Postat de gilos pe 23 Ianuarie 2014, 08:52

Daca isi angajeaza un antrenor valoros, care sa stie sa-i puna in valoare calitatile, va progresa. Nu te grabi cu verdictele, Simona este tanara si are mare potential !Comentariul tău...

felicitari ,maestre.lucid si fara bufeuri patriotice. halep este o jucatoare de pluton

alb_rosu_in_vn
alb_rosu_in_vn  •  23 Ianuarie 2014, 11:04

De acord cu gilos Simona are probleme cu jucatoarele agresive si in plus nici serviciul nu o ajuta. Din pacate, a ratat o mare sansa acum de a ajunge in finala, in conditiile in care primele 3 favorite au fost eliminate. Nu stiu cand o sa se mai intalneasca cu o asemenea ocazie!

saxon
saxon  •  23 Ianuarie 2014, 10:19

Un mare expert in tenis de pe aici zicea ca Simona nu poate mai mult si ca un handicap ar fi fost inaltimea ei prea mica. :))) Romanii au umor cu carul! Simona are 1,70, Cibulkova 1,60, Li Na 1,72, Jankovic 1,71, Justine Henin are 1,67 iar fosta campioana mondiala Martina Hingis are 1,69. Eu cred ca Simona poate mai mult. Argumente are. Daca e lasata in pace si va lucra bine cu noul antrenor o sa mai auzim de ea. Insa e clar ca ea nu va fi niciodata un numar 1, 2 sau 3 mondial. Poate un turneu important va putea castiga mai ales prin jocul rezultatelor ca nici Cibulkova asta nu e vreo mare tenismena si daca Serena nu furniza surpriza eram mai calmi acum :))

Vezi toate comentariile (54)
Comentează