SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

5 lucruri de urmărit la ediția din acest an a US Open: opt jucătoare cu șanse la locul 1 WTA!

Șarapova, Federer, Halep și Nadal: patru jucători de urmărit la US Open // Foto via india.com
Șarapova, Federer, Halep și Nadal: patru jucători de urmărit la US Open // Foto via india.com

Articol de GSP - Publicat sambata, 26 august 2017 13:35

Ultimul turneu de Mare Șlem al anului, US Open 2017, a început deja pe 22 august, odată cu meciurile de calificare, în timp ce finala se va disputa pe 10 septembrie.

Competiția din New York se anunță a fi una foarte interesantă, însă sunt cinci lucruri de urmărit neapărat, conform site-ului wimbledon.com.

1. Va reuși Federer să câștige al treilea Mare Șlem al anului?

Din turneul masculin lipsesc multe nume importante: Novak Djokovici, Stan Wawrinka, Kei Nishikori și Milos Raonic. Asta i-ar deschide calea lui Roger Federer spre un nou succes după ce a avut un an superb, cu victorii la Australian Open și Wimbledon. Deoarece a sărit Roland Garros, nu va realiza Marele Șlem, dar are șanse mari să bifeze tripla.

2. Își revine Andy Murray după accidentare?

Scoțianul încearcă să revină la cel mai înalt nivel după accidentarea care l-a chinuit la Wimbledon, iar dacă va face o figură frumoasă la Flushing Meadows, ar avea șanse să câștige al patrulea său titlu de Grand Slam din carieră.

3. Explodează Sascha Zverev?

La doar 20 de ani, Sascha Zverev e noua revelație a tenisului mondial. În 2017 a reușit să câștige cinci turnee și a intrat în Top 10 ATP. Are tot viitorul în față și e privit de mulți specialiști drept viitorul lider din ATP. La US Open are ocazia să își confirme talentul.

4. Cine va deveni liderul WTA la finalul turneului?

Nu mai puțin de opt jucătoare au șansa de a deveni lidere în circuitul WTA la finalul US Open! Printre ele, evident și Simona Halep. Românca e la doar cinci puncte în spatele Karolinei Pliskova, actualul lider. Totuși, Halep va avea un meci greu încă din primul tur, cu Maria Șarapova.

Celelalte jucătoare cu șanse la locul 1 sunt: Garbine Muguruza, Elina Svitolina, Caroline Wozniacki, Johanna Konta, Svetlana Kuznetsova și Venus Williams.

5. Cum se va descurca Maria Șarapova?

Rusoaica revine la US Open după perioada de suspendare, iar primul duel nu va fi prea ușor. Va juca cu Simona Halep, în condițiile în care a evoluat într-un singur turneu din luna mai.

0dispute au avut loc între Federer și Nadal la US Open. Cei doi s-au întâlnit de 37 de ori în turneele ATP, însă niciodată pe Flushing Meadows

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (13)
florar
florar  •  26 August 2017, 18:02
Postat de tihi pe 26 August 2017, 17:42

Serena are 23 de grand slamuri si a condus clasamentul WTA nu odata si nu pentru o perioada scurta. Halep nu poate egala palmaresul ei nici in 20 de ani!!! Cate grand slamuri are Halep ???Nici una !Cate jocuri a pierdut cu jucatoare de sub locul 100 ?? Peste 15 !! Liniste!!

Si acuma ce facem trecem de la una la alta...? Dar de ce Halep trebuie sa fie ce vrem noi...?De ce nu aveti ambitii legate de alta jucatore...?Pentru mine ce a realizat Halep este urias...Nici nu urmaream tenisul inainte de reusitele ei..Nu urmaresc nici automobilismul dar daca ar fi un roman pe acolo la bataie...cinestie...Singurele mele asteptari de la Halep este sa fie sanatoasa,sa nu fie implicata in scandaluri ...Va dati seama?O fata de 25 de ani fara viata personala care a facut niste sacrificii pe care alte fete le-ar face invers...

tihi
tihi  •  26 August 2017, 17:50

Halep mai mereu a avut noroc,acum se pare ca joaca cu jucatoare de nivelul ei.Este usor sa ajungi in optimi si semifinale,cand joci cu jucatoare sub 100 WTA.Sa vedem daca ajunge in optimi,daca are adversare de rangul ei.Ea este pe locul 2 iar Sarapova mult in spate,a pornit de la locul 1000. Konta,Muguruza,Ostapenko,Svitolina,Sarapova,Cibulkova,Kerber toate sint jucatoare mai convingatoare ca Halep,indiferent de locul lor ocupat.Halep detine cu noroc si nemeritat locul ei ocupat !! Vom vedea unde tremina anul .....

tihi
tihi  •  26 August 2017, 17:42

Serena are 23 de grand slamuri si a condus clasamentul WTA nu odata si nu pentru o perioada scurta. Halep nu poate egala palmaresul ei nici in 20 de ani!!! Cate grand slamuri are Halep ???Nici una !Cate jocuri a pierdut cu jucatoare de sub locul 100 ?? Peste 15 !! Liniste!!

Vezi toate comentariile (13)
Comentează