SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

78 de minute de derută » Victoria chinezoaicei Shuai Zhang cu 6-4, 6-3 în fața Simonei Halep a șocat multă lume

Articol de , - Publicat miercuri, 20 ianuarie 2016 00:00

”Nu am avut o zi prea bună, iar ea a jucat foarte bine, fără frică”, a spus românca după partidă

Înfrîngerile Simonei au devenit șocante, rușinoase, incredibile de cînd ea a urcat în Top 10. Statutul de favorită face ca alunecările ei să fie abisale. Un pic de șoc probabil a simțit și Halep la începutul meciului. Atunci cînd Shuai Zhang, venită din calificări, locul 133 mondial și care nu cîștigase nici un meci la un turneu de Mare Șlem, juca atît de rapid încît s-a dus la 4-0. Un scor dur, dar nu foarte greu de remontat.

Zhang nu avea nimic de pierdut, iar tenisul ei era exact porția de fiere pe care românca nu o tolerează deloc bine. Genul de joc care o sufocă. Simona a reușit să revină și a făcut 4-1, apoi 5-4 și a servit pentru a egala la 5. Acest lucru nu s-a întîmplat pentru că Zhang a găsit iar inspirația și a închis primul set cu 6-4. Unul în care Simona a convertit doar două șanse de break din nouă, în timp ce chinezoaica 3 din 4.

În partea a doua, românca a reușit să conducă cu 3-1, dar chinezoaica a cîștigat apoi cinci game-uri consecutive pentru victoria carierei. "Nu am avut o zi prea bună, iar ea a jucat foarte bine, fără frică. E doar un meci, urmează altele, iar mîine e o nouă zi", a spus Simona. 2016 e abia la început.

clipboard01

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (11)
920930717928342
Daniel Duhalm  •  20 Ianuarie 2016, 18:35

cam mai toate s-au dus la Open cu ganduri mari...dar cand s-au intalnit intre ele au pus-o de un chef...nu m-ar mira sa se fi imbatat toate...si ca urmare jocurile prestate pe teren sunt sub orice critica ...cred ca multora li se pare ciudat jocul lui Halep ..dar daca era mahmura dupa o bauta zdravana ...nu e de mirare ca nu a avut forta sa loveasca mingile....asa sunt ele ...se duc la GS sa se imbete si sa-si etaleze ultimele cuceriri...raceala de care zice i se spune mahmureala....oare cat le intereseaza sa joace intr.adevar la un Open ??

718613108268539
Claudiu Ciobanu  •  20 Ianuarie 2016, 13:35

poate deveni o campioana ,dar trebuie so lasati sa fie .Laudat este harnicia cu care munceste ,dar lasatio!,lasatio sa munceasca,lasatio sa fie campioana noastra!.

mplttev
mplttev  •  20 Ianuarie 2016, 12:10
Postat de catalynn pe 20 Ianuarie 2016, 11:37

Daca ar fi dupa mintea multora de pe aici turneele ar trebui sa fie doar pt capii de serie si atat. Aia de pe locul 133 nu avea si ea șansa ei?! Tocmai pt ca e pe locul 133 a trebuit sa joace in calificări, deci faptul ca a ajuns pe tabloul principal nu înseamnă chiar nimic?! Sau daca e pe locul 133 trebuia sa nici nu se prezinte la meci?! Bravo ei, orcine a văzut meciul a putut remarca ca a facut un meci extraordinar, a atacat tușele cu o precizie de lunetist, surprinzând pe toată lumea, inclusiv pe Simona. Simona nu a jucat rau, putea si câștiga daca se concentra mai mult la nenumăratele mingii de break, insa meritul este al chinezoaicei care a facut meciul vieții. In general poziția in Clasament nu arată neaparat nivelul de talent, ci constanta, ca urmare cred ca in meciul următor va fi demolata de adversara ...

Eu nu înțeleg de ce e pusă la zid Halep și nu sunt criticate tot atât de sever Begu care n-a jucat absolut nimic, Mitu care joacă extrem extrem de slab, catastrofă putem spune că e, Niculescu care ia bătaie de la o rusoaică slabă ce e clasată cu vreo 60 de locuri mai la coadă și chiar Piti care a câștigat destul de greu la o tenismană clasată pe la 3 sute și ceva WTA? Hai să punem tirurile doar pe Simona. Ce vom face în cupa Fed numai Dumnezeu știe. Am auzit că fetele au încins un chef de pomină înainte de meciurile de ieri. Să le fie de bine.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează