SPORTURI  »  TENIS  »  TENIS » ROLAND GARROS

A luptat!

Articol de - Publicat marti, 27 mai 2008 00:00

Monica Niculescu i-a dat o curajoasă replică Jelenei Jankovici, dar a pierdut.

La 20 de ani, Monica Niculescu a debutat la Roland Garros direct pe terenul Suzanne Lenglen,una dintre arenele im­portante. Venită din calificări din postura de lucky-looser, Niculescu a avut neşansa de a o întîlni pe Jelena Jankovici, semifinalistă în 2007 pe zgura de la Paris.

Partida a debutat cu per­for­manţe dezechilibrate ale ambelor jucătoare la serviciu, dintre opt game-uri jucate cinci au fost break-uri. Jucătoarea sîrbă a reuşit pînă la urmă să ajungă în postura de a servi pentru a încheia primul set, dar Monica i-a întors bine mingile şi s-a ajuns în tie-break. Norocul a fost de partea Jelenei. Ea a be­ne­fi­ciat de o minge, care s-a plim­bat de-a lungul fileului şi a că­zut în te­renului româncei. În cele din urmă, Niculescu a pierdut cu 3-7.

În setul al doilea, Monica a rezistat doar pînă la 2-3, cînd meciul s-a rupt în favoarea jucătoarei din Serbia. Un rever în fileu al româncei i-a adus victoria Jelenei cu 7-6(3), 6-2. “Am avut un început bun, apoi adversara mea a prins nişte lovituri extra­or­dinare. Am fost uimită de scurtele ei. Nu ştiam cum evoluează, nu ştiam la ce să mă aştept de la ea. Este o jucătoare diferită faţă de celelalte fete din circuit”, a spus Jankovici după meci.

86 este poziŢia pe care o ocupă Monica Niculescu acum în ierarhia mondială, săptămîna tre­cută aflîndu-se pe locul 111

195.000 dolari a cîştigat pînă acum Monica Niculescu din turneele ATP

„Lampard” Popescu, primul plecat de la FCSB? » Până să vină oferta lui Becali, a bătut deja palma cu alt club din Superligă: „Suntem încântați, e un campion”

L-a disperat pe Hagi: „Ne despărțim, nu se mai poate! La câți bani îi dăm, trebuia să fie star”


Comentarii (3)
 •  27 Mai 2008, 23:13

si nastase la inceputul carierei isi surprindea adversarii cu scurte din toate pozitiile, asa sunt romanii, fantezisti!

 •  27 Mai 2008, 07:29

ba in turneel ATP sau WTA a castigat banii eu stiu ca in WTA habar n-aveti

 •  27 Mai 2008, 02:11

da,are dreptate jankovic,e diferita. lovitura ei de forehand practic nu exista,e un slice care uneori da roade,alteori nu,dar care nici pe departe nu e o arma la fel de redutabila ca o dreapta curata. in felul asta nu o vad capabila de progres. olaru si cirstea sunt mai bune

Vezi toate comentariile (3)
Comentează