SPORTURI  »  TENIS  »  LEGENDĂ

A murit legendarul Manolo Santana, pionierul tenisului din Spania » Mesaje emoționante transmise de Simona Halep și Rafa Nadal

Legendarul Manuel Martinez Santana a murit astăzi. Avea 83 de ani și era stabilit de mulți ani la Marbella, în Spania, unde lupta împotriva unei boli necruțătoare. +8   FOTO
Legendarul Manuel Martinez Santana a murit astăzi. Avea 83 de ani și era stabilit de mulți ani la Marbella, în Spania, unde lupta împotriva unei boli necruțătoare.

Articol de GSP - Publicat sambata, 11 decembrie 2021 18:29 / Actualizat sambata, 11 decembrie 2021 22:18

Legendarul Manuel Martinez Santana a murit astăzi. Avea 83 de ani și era stabilit de mulți ani la Marbella, în Spania, unde lupta împotriva unei boli necruțătoare. 

Manolo Santana a fost unul dintre cei mai mari jucători de tenis din istoria Spaniei. Legendarul sportiv suferea de Parkinson, iar în ultimii ani a fost supus la mai multe intervenții chirurgicale. Vestea morții a fost împărtășită astăzi pe site-ul oficial al turneului de la Madrid. Santana era președinte de onoare al competiției. 

Manolo Santana, legendă a sportului spaniol

Manolo Santana este considerat pionierul tenisului spectacol din Spania, cel care a deschis calea unor generații de excepție. A cucerit în carieră patru trofee de Grand Slam (Roland Garros 1961 și 1964, Wimbledon 1966 și US Open 1965). 

Nu au fost singurele performanțe din carieră. Santana a fost lider mondial, a cucerit aurul olimpic în anul 1968, dar și trofeul la dublu pe zgura pariziană. A disputat 3 finale în Cupa Davis. Santana și-a dedicat întreaga viață tenisului. 

După retragerea din activitate a deschis mai multe cluburi sportive, unul în Marbella, iar altul în capitala Madrid.

+4 FOTO

Manolo Santana a avut o relație specială cu Ion Țiriac. Cei doi au contribuit la progresul turneului de la Madrid, aducându-l aproape de nivelul competițiilor de Grand Slam. Santana a fost directorul competiției începând cu anul 2002, apoi, odată cu apariția problemelor de sănătate, a devenit președinte onorific.

Tocmai am primit teribila veste a morții lui Manolo Santana. Cum am zis de multe ori în trecut: mii de mulțumiri pentru ce ai făcut pentru țara noastră, ai deschis drumul pentru atâția alții. Mereu ai fost un etalon, un prieten apropiat de toți. Îți vom simți lipsa, Manolo, vei fi mereu unic și special. Multă putere familiei tale în aceste momente. Niciodată nu te vom uita!
- Rafael Nadal

Am pierdut o legendă, un om extraordinar și bun. Odihnește-te în pace, Manolo Santana 
Simona Halep

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (5)
124864391762775
Doru Ungureanu  •  12 Decembrie 2021, 10:12

Să-i fie țărâna ușoară...

764468963651742
Ilie Golombioschi  •  12 Decembrie 2021, 09:56

O legenda a tenisului, o fila a lui.

1626497344230564
Nicolae Grecu  •  11 Decembrie 2021, 23:01

*** de-abia ajunși la majorat vorbesc de Manolo Santana.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează