SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

A pierdut finala Australian Open și acum dă vina pe organizatori: "Nu, nu m-au întrebat. Nu înțeleg de ce au făcut asta"

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat duminica, 28 ianuarie 2018 16:24

Marin Cilic ( ATP) a pierdut finala Australian Open în fața lui Roger Federer (2 ATP), scor 2-6, 7-6, 3-6, 6-3, 1-6, și crede că o parte din vină le aparține și organizatorilor de la Melbourne.

Cilic s-a plâns în timpul conferinței de presă de faptul că șefii turneului de la Antipozi au tras acoperișul arenei Rod Laver.

"Am jucat toate meciurile de până acum în aer liber. M-am pregătit din nou pentru o zi călduroasă, pentru peste 38 de grade Celsius. A fost dificil să mă adaptez, mai ales în debutul întâlnirii. Nu înțeleg de ce au făcut asta. E greu să te trezești într-o astfel de situație chiar în ziua finalei.

Nu am fost întrebat. Au venit și mi-au spus că e foarte probabil să jucăm cu acoperișul tras și că decizia finală va fi anunțată cu câteva ore înaintea finalei. Nu am reacționat, doar că e o diferență uriașă de temperatură, de la 38 la 24 de grade. A fost mai frig decât aș fi bănuit", a declarat Cilic în timpul conferinței de presă.

Citește și: GALERIE FOTO 20GER Federer! » Elvețianul s-a impus în 5 seturi în finala de la Australian Open cu Marin Cilici și a ajuns la 20 de turnee de Mare Șlem câștigate

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (12)
tihi
tihi  •  29 Ianuarie 2018, 10:55

Un medic din tara,se plangea tocmai pentru faptul ca nu s-a inchis copertina,astfel Halep aproape a ajuns in soc termic(Wozniacki nu...).Unde este adevarul? Nicaieri...este vorba doar de interese subiective! Indiferent de copertina trasa sau netrasa,conditiile de joc sint egale pentru ambii jucatori,astfel ne fiind avantajata nici una.Un sportiv trebuie sa reziste fizic la conditiile date,nu rezisti,te retragi,cum au facut multi jucatori.

10155074652718103
Muzzi Ciprian  •  29 Ianuarie 2018, 07:18
Postat de alenb pe 29 Ianuarie 2018, 01:04

Iti dai seama ce aberatii debitezi? Adica de ce sa se creeze conditii de temperatura normala cand se poate juca la 38 de grade pe umiditate excesiva doar ca sa fie avantajat unul dintre jucatori? Asta in teorie ca n-ai de unde sa stii cum rezistau la caldura federer sau cilic. Dupa teoria ta tampita cu halep dezavantajata de caldura pt ca a jucat mai multe ore pana la finala la fel se poate zice si despre cilic care a jucat aproape dublu timp fata de federer. Si ma rog de unde stii tu care erau conditiile sa se traga acoperisul? De unde si pana unde sunt trasi la raspundere organizatiorii cand ofera conditii normale cand pana acum erau trasi la raspundere ca nu trag acoperisul riscand sa moara jucatorii pe teren?

nu trebuie sa te agiti cu el....nu cred ca ai cunostinta, dar el crede ca clona aia din liga a 4-a e Steaua.... :D e nprmal sa creada ca a juca in conditii optime este anapoda! nu mai conteaza jocul in sine, important era sa mierleasca Federer ca sa castige croatul, cam asta incearca sa spuna! asa mentalitate.....

10155074652718103
Muzzi Ciprian  •  29 Ianuarie 2018, 07:15
Postat de merace pe 29 Ianuarie 2018, 00:04

Ce zice Cilic suna a vaicareala de invins. Pai la 24 de grade e numai bine de jucat, de ce ar fi preferat sa joace la 38 de grade?

pentru ca el nu era preiocupat de tenis! el isi facuse planul ca e mai puternic dpdv fizic decat Federer la temperaturi ridicare si astepta sa moara ala pe teren ca sa invinga el! deh, mentalitate balcanica, sa otravim padurile , sa pustiim campiile...de ce sa punem mana pe sabie si sa ne batem, ca si asa nu prea stim cu sabia,lasa sa moara adversarul de ....ciuda!

Vezi toate comentariile (12)
Comentează
Close