TENIS  ·  BRD NĂSTASE-ŢIRIAC TROPHY

A rupt ghinionul! » Victor Hănescu trece după 6 ani de primul tur la BRD Năstase-Ţiriac Trophy

Articol de — Marti, 23 Aprilie 2013, 00:00

Victor Hănescu a obţinut astăzi primul succes după 6 ani la BRD Năstase-Ţiriac Trophy, învingîndu-l pe Matthias Bachinger, scor 6-4, 6-3.

Zgura de la Arenele BNR e din nouă prietenă cu Hăne. După finala din 2007, pierdută în faţa lui Gilles Simon, 6-4, 3-6, 2-6, tenimsanul român nu s-a mai regăsit la turneul bucureştean. Au urmat patru ediţii cu înfrîngeri în primul tur, moment în care Victor a decis să spună pas participării la Romanian Open.

A revenit după doi ani de absenţă, dar a cerut calm: "Nu vreau ca lumea să aibă aşteptări de la mine". Calculîndu-şi fiecare pas, Hănescu a ştiut exact cînd să pună presiune pe Bachinger. A servit foarte bine şi a gestionat bine aproape perfect fiecare minge. A profitat din plin de erorile adversarului său, cîştigînd aproape jumătate din punctele puse în joc pe serviciul neamţului. O victorie asemănătoare cu cea reuşită în faţa lui Bachinger şi la Monte Carlo, cînd Victor s-a impus cu 6-4, 6-4.

Urmează un meci destul de dificil în turul doi, unde îl va întîlni pe favoritul numărul 4, Mikhail Youzhny. Cei doi au mai fost adversari de 7 ori pînă în momentul de faţă, rusul conducînd cu 4-3.

Garcia-Lopez, singura surpriză a zilei
În cel mai spectaculos meci de marţi, Horacio Zeballos a trebuit să se recunoască învins încă din primul tur la Bucureşti. Învingător la Vina del Mar, unde a cîştigat trofeul în faţa lui Rafael Nadal, Zeballos n-a rezistat în faţa lui Guillermo Garcia-Lopez, deşi îşi adjudecase primul set cu 6-3. Ibericul a egalat, 6-4, şi a tranşat clar în favoarea sa setul decisiv, 6-0. Ibericul îl va întîlni în turul doi pe Sergey Stakhovsky, care l-a învins astăzi pe Jaroslav Pospisil, 6-2, 6-2.

Malisse, eliminat de Giraldo
Sfertfinalist anul trecut la BRD Năstase-Ţiriac Trophy, Xavier Malisse n-a putut evita înfrîngerea în faţa lui Santiago Giraldo. Columbianul a dominat autoritar partida, impunîndu-se în 52 de minute, 6-1, 6-2. Pentru Giraldo urmează însă un duel cu favoritul numărul 1, Janko Tipsarevici.Cât de departe ieşim din casă, ca să nu primim amendă? Poliţia răspunde la 10 întrebări

Libertatea

Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
17:30 Emisiune TV

Fotbal European

Digi 1
19:00 MotoGP, Documentar

Marc Marquez

Digi 2
19:00 Rezumat

Golurile lunii martie

Digi 4
19:30 Emisiune TV

Digi Sport Special

Digi 1
21:00 Rezumat

Magazinul Ligii Campionilor

Digi 3
Program TV complet

Liga 1