SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

A scăpat din vârtej! Condusă cu 3-1 în decisiv, Halep a revenit și s-a calificat în optimile US Open

Simona Halep e pentru a noua oară în săptămâna a doua la un turneu de Mare Șlem // FOTO AFP
Simona Halep e pentru a noua oară în săptămâna a doua la un turneu de Mare Șlem // FOTO AFP

Articol de - Publicat duminica, 04 septembrie 2016 00:00

Simona Halep s-a calificat ieri în optimi de finală, după un meci cu Timea Babos în care a fost condusă cu 3-1 în decisiv.

Dacă e ora 11:00, arena Arthur Ashe, e clar că joacă Simona Halep. Românca a fost programată să evolueze pentru a treia oară consecutiv având coordonatele de mai sus. De data aceasta contra unguroaicei Timea Babos.

Debutul meciului dintre numărul 5 WTA și numărul 34 WTA a fost în notă turneului pentru Simona. Rapidă, cu un plan bine stabilit, ea a câștigat primul set cu 6-1 în doar 24 de minute.

Vârtejul avea să înceapă abia din partea a doua, când unguroaica a ridicat nivelul jocului, și-a adaptat jocul, a început să lovească din ce în ce mai puternic, iar Simona s-a lăsat prinsă în capcana acestui joc. Lui Babos i-a luat 42 de minute pentru a egala situația pe tabelă. O situație sărbătorită intens de ea.

Jucătoarea în vârstă de 23 de ani se afla pentru prima oară în turul al treilea al unui turneu de Mare Șlem. Și după cum evolua jocul părea că va mai bifa o premieră, calificarea în " optimi".  

Simona era cu umerii jos, a pierdut primul game din decisiv, iar Babos o sufoca. Scorul era 3-1, iar antrenorul unguroaicei era în picioare. Halep nu a renunțat la luptă. Și-a câștigat serviciul de o manieră categorică și a stat în meci.

Ocaziile de a întoarce soarta partidei s-au ivit, iar Simona nu a ezitat. A făcut 3-3, iar în game-ul al optulea Timea a reușit să scape asemenea unui iluzionist dintr-o cutie închisă, salvând trei mingi de break. În acea secvență a meciului, Simona a rupt tiparul schimburilor lungi în forță, cu un drop-shot de manual.

De atunci, Babos a început să-și pună mai multe întrebări. A ratat și ea două oportunități pe serviciul româncei în game-ul următor, iar la 5-4  și minge de meci pentru Simona a făcut dublă greșeală.

6-1, 2-6, 6-4 a fost scorul final, cel care i-a asigurat lui Halep calificarea în optimi de finală pentru a treia oară la US Open, după 2013 și 2015. 

Acolo o va întâlni, luni, pe Carla Suarez Navarro. "Va fi un meci greu, ne cunoaștem foarte bine. O să încerc să dau totul, să mă bucur de experiență și să câștig dacă pot", a spus românca.

Halep și Suarez s-au confruntat de zece ori, fiecare câștigând câte cinci meciuri. Două dintre aceste confruntări au avut loc în turneele de Mare Șlem, iar iberica s-a impus de fiecare dată.

Probleme la spate

La finalul meciului cu Timea Babos, Simona Halep a scos de sub echipament un brâu. Întrebată despre acel moment, românca a spus că de două zile a avut probleme la spate. "Am fost blocată, dar fizioterapeuții m-au ajutat și mi-au dat acest brâu care mă ajută și care încălzește zona", a spus ea.

"Nu știu cum am reveni în meciul acesta, nu am jucat cel mai bun tenis al meu, dar mă bucur că am reușit să câștig în felul meu"
"Emoțional a fost greu de tot, dar cel mai greu a fost pe final, când a fost 15-40 pe serviciul meu. Mă simt puternică, picioarele sunt bine și asta e bine"
Simona Halep

2 ore și 7 minutea durat partida dintre Halep și Babos, cu decisivul reprezentând o oră și un minut

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (10)
817570691657743
Oana Miulescu  •  04 Septembrie 2016, 15:50

Simona a castigat un meci de infarct cu o jucatoare mult mai inalta& puternica decat ea.Bravo,Simo, esti o luptatoare! Bafta in continuare!!

684349618388014
Geo Ion  •  04 Septembrie 2016, 14:29
Postat de tihi pe 04 Septembrie 2016, 11:06

Daca mai dura 5 minute meciul,Halep ar fi pierdut!Fizic a fost la pamant.Daca in final Timea nu ar fi facut doua dublu greseli ,ar fi castigat meciul.Halep a fost mai buna in primul set,iar in 2 si 3 Timea a fost mult peste Halep.Halep a avut un mare noroc ca a scapat inca odata de o rusine de a pierde un meci cu o jucatoare mult mai slab cotata.Deci locul ocupat nu spune nimic,este doar un noroc momentan!Timea nu este mai slaba dacat Halep la nici un capitol.Cam pe aici s-a terminat US Openul pentru Halep!

De ce nu vedem partea buna a lucrurilor si totdeauna vrem sa vedem lucrurile negative cred ca acest aspect este pur romanesc . Eu zic ca suntem invidiosi pe succesul acestei fete care sincer este singura sportiva care da dovada de ambitie si reuseste sa se pozitioneze intr-un clasament , intr-un top 10, de ceva ani. De ce nu vedem cate sacrificii face aceasta fata , cand ar putea oricand sa se retraga si sa isi pape banii acumulati. De ce nu ne mandrim ca in acest moment sigur chip romanesc la nivel international este ea, simona. Nu avem in acest moment pe absolut nimeni la un nivel asa de ridicat.

sakamoto
sakamoto  •  04 Septembrie 2016, 12:30

A fost un meci dinamic, jucat cu o ambitie formidabila de cele doua foarte bune tenismene. Finalul partidei, le-a gasit pe amindoua epuizate fizic. Felicitari Simona Halep! Tot respectul! Dupa meci Mats Wilander o gratula pe Simona, in schimb Barbara Schett, o lauda numai pe vecina ei Babos. De fapt amindoua fetele au facut un meci de neuitat. Inca odata:bravo Simona Halep! Te iubim!

Vezi toate comentariile (10)
Comentează