SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

A venit şi vremea lui Stan » Wawrinka a produs surpriza: l-a eliminat pe Novak Djokovici de la Australian Open

Articol de - Publicat miercuri, 22 ianuarie 2014 00:00 / Actualizat marti, 21 ianuarie 2014 18:51

După două meciuri de cinci seturi la Australian Open şi US Open 2013, cîştigate de sîrb în decisiv, acum s-a impus elveţianul cu 9-7 în ultimul set.

Ieri a fost ziua lui Stanislas Wawrinka. Nu, n-a împlinit 29 de ani. O va face pe 23 martie. A fost ziua lui pentru că a produs una dintre cele mai mari surprize ale Australian Openului din acest an. El l-a eliminat pe cel care cîştigase aici în ultimii trei ani, pe numărul doi mondial, Novak Djokovici.

Sîrbul nu mai pierduse o partidă de la finala US Open-ului 2013, cînd a fost învins de Nadal. Avea 28 de victorii consecutive. Mai mult, în Australia nu mai simţise gustul insuccesului din 2010, cînd se oprise în sferturi de finală, ajungînd la un total de 25 de victorii neîntrerupte.

Stan nu s-a gîndit la nici unul dintre aceste recorduri. Îşi dorea victoria asta, mai ales pentru tot istoricul pe care-l avea cu Djokovici. Scorul întîlnirilor directe era zdrobitor în favoarea lui Nole, 15-2.

Dar nu asta îl motiva, ci faptul că-l dusese pe Djokovici în 2013 la Australian Open şi la US Open în decisiv. În Australia s-a înclinat cu 10-12 în decisiv, iar în SUA cu 4-6, tot în decisiv. Acolo, a cedat şi a plîns pe teren.

Decisiv pentru el
Ieri însă a spus stop, pînă aici, şi a cîştigat cu 2-6, 6-4, 6-2, 3-6, 9-7. Meciul a arătat un Wawrinka răbdător, care nu s-a pierdut în momentele decisive, deşi a intrat mai greu în partidă.

Novak nu s-a regăsit în minutele care au contat, el care salva mingi de meci cu retururi incredibile, el care lupta cu un curaj nebun a cedat. La ultima minge a partidei, Novak a avansat la fileu şi a greşit voleul, trimiţîndu-l pe elveţian în a doua semifinala consecutivă de Mare Şlem, după cea de la US Open din 2013.

"A meritat victoria aceasta. Eu am dat tot ce am putut în meciul asta. Am încercat să lupt pînă la ultimul punct, aşa cum am făcut-o anul trecut pe acest teren, dar n-a fost să fie victorie pentru mine de data aceasta", a spus sîrbul.

Wawrinka, al optulea jucător al lumii, lucrează de la începutul anului trecut cu fostul jucător Magnus Norman. El este cel care i-a dat încrederea de care Stan avea nevoie. În semifinale, Wawrinka se va lupta pentru locul din finală cu Tomas Berdych, pe care-l conduce în întîlnirile directe cu 8-5.

"Am fost foarte concentrat pe fiecare punct, am încercat să rămîn tot timpul agresiv, să nu cedez. Chiar dacă în ultimul set m-am simţit obosit, nervos şi am avut crampe, nu am renunţat la luptă" ( Stanislas Wawrinka)

6 victorii la jucători de Top 3 a adunat Stanislas de-a lungul carierei

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
bivumu
bivumu  •  22 Ianuarie 2014, 10:43

Uau ! :) Din punctul meu de vedere, elvetianul este cel mai talentat jucator de tenis la ora actuala. Si ca orice talent adevarat, de f multe ori se supara pe jucarii si da cu ele de pamant, stracand meciul ! :)) Ma bucur pt el !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează