SPORTURI  »  TENIS  »  OPEN GDF SUEZ

Adieu, Paris! » Prima săptămînă în Top 10, dar şi prima înfrîngere pentru Simona Halep

Articol de - Publicat joi, 30 ianuarie 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 29 ianuarie 2014 23:17

Simona Halep, cap de serie 5, a pierdut ieri în turul 1 al Open GDF Suez în faţa franţuzoaicei Kristina Mladenovic, 6-7 (1), 4-6.

Anul trecut era învinsă în runda inaugurală a turneului de categorie Premier de la Paris de favorita numărul 5, Roberta Vinci. La ediţia actuală, la care ea este cap de serie 5 pe tabloul principal, deznodămîntul a fost acelaşi.

Venind de la Melbourne, unde a avansat pînă în "sferturi" la Australian Open, cu un popas de trei zile în Bucureşti, Simona Halep nu a reuşit trecerea ideală de la sud la nord. Adversara ei, în schimb, a făcut-o.

Învingătoare la dublu mixt, alături de Daniel Nestor, franţuzoaica în vîrstă de 20 de ani, numărul 62 mondial, a aplicat ieri o tactică agresivă, servind la nivel înalt, returnînd biciuitor, mai ales pe serviciul secund al româncei, şi pedepsind aproape orice minge scurtă pe care a întîlnit-o.

Serviciul-cheie
În faţa unei oponente care a reuşit 11 aşi în total şi multe alte servicii nereturnabile, Simona s-a văzut izolată în spatele terenului, în acea postură pe care o părăsise anul trecut fără regrete: cea în care trebuie să se apere.

Cu toate acestea, ea a avut prima şansă în meci, făcînd break-ul la 3-3 în primul set, după o dublă greşeală a lui Mladenovic. N-a putut să-l consolideze, aşa cum n-a putut să închidă setul la 6-5, deşi a avut serviciul, după un nou break pe care îl smulsese graţie unui passing-shot de rever în lung de linie. În tie-break, franţuzoaica a injectat o doză suplimentară de agresivitate şi s-a impus clar, 7-1.

Setul secund a găsit o Halep luptînd în aceleaşi condiţii de asediu. A recuperat un break, egalînd la 3, dar şi-a pierdut din nou serviciul la 4-4, iar la 5-4 Mladenovic a concretizat la a treia minge de meci.

Serviciul Simonei n-a mai fost atît de sigur ca în alte ocazii, iar al doilea, uneori fragil de-a dreptul, a expus-o în faţa unor retururi puternice, precise.

După o oră şi 35 de minute, favorita 5 a părăsit tabloul de la Paris, într-o zi în care alte trei favorite au păţit acelaşi lucru. Pentru Halep, următoarele turnee vor fi Doha, din 10 februarie, şi Dubai, din 17 februarie.

5.073 euro va primi Simona Halep pentru prezenţa pe tabloul principal de la Paris

37 de lovituri cîştigătoare a reuşit Kristina Mladenovic în meciul de ieri, dintre care 11 au fost aşi

Sorana, în "sferturi"
Întotdeauna joacă bine la Pattaya City, turneu cu premii de 235.000 de dolari. Semifinalele din ultimii doi ani o confirmă, iar anul acesta Sorana Cîrstea e din nou pe traseul corect.

Ieri, românca a învins-o în turul secund pe Alison Riske (SUA, 47 WTA), care recent a ajuns în turul 3 la Australian Open. A fost 6-3, 6-4. Cu un aer extrem de agresiv al jocului şi o eficienţă impresionantă pe primul serviciu (81 la sută, doar 7 puncte pierdute din 36), Sorana a fost cea care a dictat cele mai multe puncte.

Disputa a durat o oră şi 22 de minute. În "sferturi", românca, numărul 23 mondial, o va întîlni pentru prima dată în carieră pe Karolina Pliskova (Ceh), ocupanta locului 66 în lume.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (6)
assf
assf  •  30 Ianuarie 2014, 11:39
Postat de speedy73 pe 30 Ianuarie 2014, 09:56

sunt foarte curios cum va merge in continuare

daca vedem ce rezultate au avut jucatoarele antrenate de wim fissette si ce spune antrenorul despre simona.e foarte posibil ca antrenamentele cu el sa dea rezultate frumoase. oricum ce face simona e doar de laudat. chiar daca mai mierpde uneori asa cum a pierdut aseara de exemplu nu-i poti taia capul. se mai intampla.

alexs_steaua
alexs_steaua  •  30 Ianuarie 2014, 10:32

Am mai spus si ma repet,anul acesta Simona trebuie sa faca rezultate in turneele mari,sa vina in turnee precum cel de la Paris pentru a pregati turneele ce vin.Urmeaza Doha si Dubai,turnee de 1000 de puncte,sper la cel putin o semifinal.Capul sus,Simona!

speedy73
speedy73  •  30 Ianuarie 2014, 09:56
Postat de assf pe 30 Ianuarie 2014, 09:35

de ce si-a luat teapa? ..cine e pasionat de tenis se uita in continuare. e un turneu cu jucatoare valoroase. ai ce sa vezi.cat despre halep.se pare ca periodata fara antrenor i-a daunat mult. dar sper ca pana la doha noul antrenor sa o puna pe picioare ..plus ca a avut ghinionul sa mai pice si-n primul tur cu o frantuzoaica, care anul trecut a ajuns pana in semifinale la paris.

sunt foarte curios cum va merge in continuare

Vezi toate comentariile (6)
Comentează