SPORTURI  »  TENIS  »  ROMÂNIA-ARGENTINA, 4-6 MARTIE, BUENOS AIRES

Adversari de top»Nalbandian, Monaco, Chela şi Schwank, în echipa de Cupă Davis cu România

Juan Monaco, clasat pe locul 30 ATP, se află la egalitate cu Hănescu în ceea ce priveste întîlnirile directe, scor 1-1.
Juan Monaco, clasat pe locul 30 ATP, se află la egalitate cu Hănescu în ceea ce priveste întîlnirile directe, scor 1-1.

Articol de GSP - Publicat marti, 22 februarie 2011 00:00 / Actualizat marti, 22 februarie 2011 16:20

Căpitanul nejucător al Argentinei, Modesto Vazquez, a anunţat că David Nalbandian, Juan Monaco, Juan Ignacio Chela şi Eduardo Schwank vor forma echipa care va juca, în perioada 4-6 martie, la Buenos Aires, împotriva României în Cupa Davis.

Vazquez a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că speră ca David Nalbandian (numărul 19 ATP) să îşi revină după accidentarea suferită în turneul de la Acapulco: "Ştim cu toţii că Nalbandian este un jucător de bază pentru Argentina. Să sperăm că îşi va reveni şi va putea juca". Vazquez a precizat că Juan Martin Del Potro (fost locul 4 mondial), revenit după o accidentare, nu a putut fi selecţionat pentru jocul cu România.

"Am vorbit cu antrenorul lui Del Potro şi mi-a spus că pe tenisman îl asteaptă un sezon greu şi că nu este pregătit să joace în acest prim tur al Grupei Mondiale", a adăugat căpitanul nejucător al argentinienilor.

David Nalbandian a jucat o singură dată împotriva celui mai bine clasat jucător din România, Victor Hănescu, la Roland Garros, în 2005, românul impunîndu-se în cinci seturi, 6-3, 4-6, 5-7, 6-1, 6-2. Juan Monaco, clasat pe locul 30 ATP, se află la egalitate cu Hănescu în ceea ce priveste întîlnirile directe, scor 1-1. Ignacio Chela, locul 31 ATP, s-a întîlnit de patru ori cu Victor Hanescu, românul
cîştigînd de fiecare dată. Chela este deţinătorul titlului la turneul BCR Open România, desfăşurat la Bucureşti, în luna septembrie a anului trecut. De asemenea, argentinianul s-a impus şi la proba de dublu a turneului din România, făcînd pereche cu polonezul Lukasz Kubot. Eduard Schwank, locul 104 ATP, s-a întîlnit şi el de două ori cu Hănescu, ambii cîştigînd cîte un meci.

Cele două echipe s-au mai întîlnit o dată în Cupa Davis, în anul 1981, argentinienii impunîdu-se cu scorul de 3-2, în sferturile de finală, într-o partidă care a avut loc la Timişoara. În acea ediţie, Argentina avea să ajungă pînă în finală. Adversarii din luna martie ai românilor au mai ajuns de două ori în finala Cupei, în 2006 si 2008, dar, la fel ca în 1981, nu au reuşit să cîştige trofeul.

Partida dintre Argentina şi România, din primul tur al Grupei Mondiale din cadrul Cupei Davis, se va desfăşura în perioada 4-6 martie, la Buenos Aires.

Playtech: IREAL! Averea strânsă de Nadia Comăneci după ce s-a mutat în SUA. Americanii sunt uimiți


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează