SPORTURI  »  TENIS  »  'S-HERTOGENBOSCH

Al doilea titlu în două săptămîni » Simona Halep a făcut senzaţie şi în Olanda

Articol de - Publicat duminica, 23 iunie 2013 00:00 / Actualizat sambata, 22 iunie 2013 22:06

Românca s-a impus în turneul pe iarbă de la 's-Hertogenbosch, după ce a învins-o în finală pe Kirsten Flipkens cu 6-4, 6-2. Săptămîna trecută ea se impusese, pe zgură, la Nurnberg


Pînă duminica trecută, Simona Halep, 21 de ani, nu avea nici un trofeu WTA. Atunci ea l-a cîştigat pe primul, în Germania, la Nurnberg. A fost fericită şi emoţionată, neştiind ce are de făcut la o festivitate de premiere, ca învingătoare. Ieri, la distanţă de doar şase zile, Simona a mai avut parte de una şi tot din postura de învingătoare, de data aceasta în Olanda. S-a bucurat la fel de mult, dar acum nu i-a mai tremurat vocea la discurs, a fost mai sigură pe ea şi pe trofeul pe care l-a cîştigat după ce a învins-o pe belgianca Kirsten Flipkens în finală. La Nurnberg nu-i venea să creadă că a cîştigat, acum ştia cu siguranţă că trofeul e al ei.

Finală cu ploaie
Chiar dacă soarele nu a ieşit deloc, ci ploaia a fost cea care le-a întîmpinat pe cele două jucătoare cînd au intrat pe teren la mijlocul zilei. A plecat repede şi le-a lăsat un răgaz de patruzeci de minute, timp în care Simona Halep a adunat lovitură cu lovitură un avantaj care-i să-i permită să servească pentru primul set. A făcut break-ul încă din primul game, şi-a cîştigat serviciul şi apoi a venit încă un break. S-a distanţat la 3-0. A 20-a jucătoare a lumii avea să recupereze în game-ul al patrulea unul dintre ele, dar atît. Cînd ploaia s-au autoinvitat din nou pe teren, Simona ratase două mingi de set, dar era 5-4 pentru ea şi urma la serviciu. Amîndouă au strîns repede rachetele şi s-au grăbit spre vestiare în timp ce peste iarbă a fost trasă prelata.

S-au întors pe teren după aproape o oră şi după ce s-au încălzit din nou, meciul s-a reluat. Simona a continuat în aceeaşi notă şi a închis repede primul set cu 6-4. Purtată în continuare de ambiţie, de emoţiile pozitive şi de încrederea pe care a căpătat-o în ultimul timp, Simona a dictat ritmul şi în setul al doilea. A închis partida cu 6-4, 6-2 şi după o minge trimisă de adversară în burta fileului a ridicat mîinile spre Cer şi apoi şi-a făcut cruce. Al doilea trofeu al carierei în şase zile. S-a dus spre banca unde a căutat repede telefonul. Veştile bune se află repede.

Festivitate pe fugă
Grăbiţi de ploaie şi de meciurile care urmau, organizatorii au făcut festivitatea de premiere foarte repede. După ce şi-a primit trofeul, Simona a spus: "E incredibil, sînt foarte fericită, au fost două săptămîni incredibile pentru mine. Trecerea de la zgură e dificilă, mi-a fost greu în primul meci de aici, dar de atunci am crescut în evoluţii şi mă bucur pentru acest trofeu".

Halep este a doua jucătoare din România care reuşeşte să cîştige trofee în două săptămîni consecutive. Virginia Ruzici a mai făcut acest lucru în 1982, atunci cînd s-a impus la Monte Carlo pe 12 iulie şi apoi la Kitzbuhel pe 19 iulie. Simona nu este singura româncă învingătoare la 's- Hertogenbosch, Ruxandra Dragomir a cîştigat trofeul în 1997.

A 45-a jucătoare a lumii în această săptămînă şi care ar putea intra în Top 30 de luni nu are timp prea mult de sărbătorit pentru că aseară a plecat spre Londra, spre cel de-al treilea turneu de Mare Şlem al anului. Ea o va întîlni în primul tur la Wimbledon pe ucraineanca Olga Govorţova, 72 WTA.

"Am avut un turneu incredibil la Roma, dar am pierdut în primul tur la Roland Garros. Acesta e tenisul! Eu vreau să mă bucur în continuare de tenis şi să-mi îmbunătăţesc jocul"
Simona Halep

10 victorii consecutive a adunat Simona Halep pînă acum

2-3 este raportul dintre finalele cîştigate şi cele pierdute în circuitul WTA de Simona Halep


Drumul Simonei Halep pînă la trofeu
Turul 1 Annika Beck (Ger, 55 WTA) 6-1, 2-6, 6-3
Turul 2 Roberta Vinci (Ita,11 WTA) 6-0, 6-1
Sferturi de finală Lesia Ţurenko (Ucr, 78 WTA) 6-3, 6-1
Semifinale Carla Suarez Navarro (Spa, 19 WTA) 6-3,6-2
Finală Kirsten Flipkens (Bel, 20 WTA) 6-4, 6-2

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (27)
peter76610
peter76610  •  24 Iunie 2013, 00:22

Simona joaca marti deci are aproape 3 zile de odihna,dupa parerea mea suficient. Oricum în tenis nu se alearga ca la fotbal sau în alte sporturi . Ïn tenis jucând prea des poate aparea un fel de plictiseala de rutina care poate avea consecinte asupra concentrarii. Din punct de vedere fizic cred ca Simona e ok chiar daca a avut 2 saptamâni pline. Asa ca nu va mai faceti griji în privinta oboselii. Hai Simona !

mplttev
mplttev  •  23 Iunie 2013, 19:15
Postat de peter76610 pe 23 Iunie 2013, 16:20

daca pierde primul meci la dublu, problema e rezolvata,nu ?

Nu cumva e si la dublu mixt ? La dublu e distractie, si nici nu se alearga prea mult. Premiile sunt mari aici, merita sa joci si la dublu. S-o vedeti marti cand e programata, e ca noua la tineretea ei. Hai Simona, o tara intreaga, dupa extraordinarele performante, e alaturi de tine !

peter76610
peter76610  •  23 Iunie 2013, 16:20
Postat de tomagh pe 23 Iunie 2013, 14:58

Cred că a greșit alegând să joace la dublu: probabil programarea e mai veche și nu a mai putut renunța. Asta e, mie mi-e frică de oboseala acumulată; să nu se accidenteze. În rest jocul e bun, mental stă bine, cu un pic de noroc, poate urca spre statutul de cap de serie. Cât, vom vedea.

daca pierde primul meci la dublu, problema e rezolvata,nu ?

Vezi toate comentariile (27)
Comentează