SPORTURI  »  TENIS  »  TENIS

Albastru la limită » Victor Hănescu a fost eliminat din turul 1 de la Madrid

Victor Hănescu a ajuns din calificări pe tabloul principal la Madrid, dar a pierdut în runda inaugurală // Foto: Luminiţa Paul (Madrid)
Victor Hănescu a ajuns din calificări pe tabloul principal la Madrid, dar a pierdut în runda inaugurală // Foto: Luminiţa Paul (Madrid)

Articol de GSP - Publicat marti, 08 mai 2012 00:00 / Actualizat marti, 08 mai 2012 10:22

Cea mai respectată semnătură din jurnalismul sportiv pe tenis, Luminiţa Paul, este la Madrid, acolo unde se desfăşoară unul dintre cele mai controversate turnee ale primăverii. Citeşte pe site şi în ziar reportaje exclusive de pe zgura albastră

Disputa a durat două ore şi 24 de minute şi a avut momente de joc tipic de zgură. Indiferent de culoarea ei.

Cea mai respectată semnătură din jurnalismul sportiv pe tenis, Luminiţa Paul, este la Madrid, acolo unde se desfăşoară unul dintre cele mai controversate turnee ale primăverii. Citeşte pe site şi în ziar reportaje exclusive de pe zgura albastră

Disputa a durat două ore şi 24 de minute şi a avut momente de joc tipic de zgură. Indiferent de culoarea ei.

Terenul 3 e o cutie mai mică, creată în interiorul marii Cutii Magice. Cu scaune mai puţine, cu terenul mai aproape de public şi cu un acoperiş decupat în tavan parcă după un şablon dreptunghiular. O cutie cu pereţi metalici şi aer industrial. Aici l-a întîlnit Victor Hănescu pe Daniel Gimeno Traver, după ce în calificări îşi disputase meciurile doar pe terenurile de afară.

Cei doi nu s-au putut desprinde în primul set, chiar dacă au existat nişte şanse. Au jucat amîndoi din spatele terenului, lovind cu efect şi mirîndu-se uneori de felul în care sărea mingea. Sau nu sărea aproape deloc. S-a ajuns la tie-break, totul mergea bine pentru Victor, dar au venit două puncte în care spaniolul a lovit mai lung, mai dur şi a creat diferenţa. 7-3 pentru el.

În actul secund, Hănescu a reuşit break-ul repede şi a păstrat avantajul pînă la capăt. Chiar dacă a avut şi game-uri mai grele pe serviciul lui, a revenit de fiecare dată. 6-4 şi urma decisivul.

Ambii jucători au început să lovească mai aspru, schimburile de mingi s-au lungit. Hane a avut şanse de break, le-a ratat şi ele i s-au întors împotrivă ceva mai tîrziu. La 5-3, Gimeno a servit pentru meci, iar românul a încercat să se agaţe cît a putut. Nu i-a ieşit.

După 2 ore şi 24 de minute de duel solicitant, pe alocuri de uzură şi de tărie a nervilor, ibericul a terminat învingător. Şi îl va întîlni pe Djokovici. A fost vorba de cîteva mingi. Aşa cum se face diferenţa în asemenea partide strînse. Pentru Victor, urmează alte turnee, fără zgură albastră.

44-27 a fost balanţa greşelilor neforţate, românul avînd mult mai multe erori în joc

45-20 e raportul loviturilor cîştigătoare în favoarea spaniolului

Nole, la fel ca Rafa

Liderul mondial a sprijinit ieri, într-o conferinţă de presă la Madrid, părerea exprimată cu cîteva zile înainte de Rafael Nadal. Vorbind în termeni pozitivi despre organizarea turneului de Masters 1000 din capitala Spaniei, sîrbul a îndreptat degetul spre ATP pentru acceptarea schimbării de suprafaţă din zgură roşie în albastră.

"Există diferenţe între cele două. Putem vorbi ore întregi despre asta, dar nu vreau s-o fac, mai ales acum, că avem zgura albastră în faţa noastră. Ceea ce este un pic dezamăgitor din punctul de vedere al jucătorilor este că totul s-a decis fără ca noi să fim de acord", a punctat Djokovici. "Eu nu am testat terenurile şi nici alţi jucători de top n-au făcut-o pînă zilele trecute. Dacă nu-i ai pe jucătorii din vîrf încercînd terenurile şi aprobînd schimbarea, asta ar trebui să însemne ceva. Ar trebui ca părerea lor să conteze, dar, din păcate, aici nu a fost cazul".

Nole a adăugat că turneul luptă pentru interesul său propriu, dar că "ATP ar trebui să facă o treabă mai bună în reprezentarea intereselor jucătorilor, în protejarea a ceea ce ei vor şi ce spun".

Pe Serena n-o deranjează
Nu e conferinţă de presă în care jucătorii şi jucătoarele să nu fie întrebaţi ce părere au despre noua suprafaţă. "Nu cred că e o mare diferenţă între albastru şi roşu", a decis Serena Williams după victoria de ieri, din primul tur, asupra Elenei Vesnina (6-3, 6-1).

"E acelaşi lucru, cu excepţia faptului că avem altă culoare şi că nu te murdăreşti atît de mult, ceea ce îmi place. Nu mi se pare altceva. Există însă o diferenţă între zgura europeană şi cea din SUA", a explicat ea.

Reacţii pe twitter
"Îmi place la nebunie zgura albastră... ştrumfina" - Juan Ignacio Chela
"Chiar dacă e diferită, îmi place suprafaţa albastră" - Janko Tipsarevici
"Mă antrenez pe terenurile albastre de la Madrid. Şi nu mă pot gîndi decît la ştrumfi" - Milos Raonic
"Se investighează dacă pentru realizarea terenurilor a avut loc un masacru de ştrumfi sau o orgie de avatari?" - Feliciano Lopez

Afacere cu prosoape şi cearşafuri
Serena Williams e o femeie de afaceri, cea mai muncitoare din lumea tenisului, după cum o descrie partenerul ei de antrenament, Saşa Bajin. Următoarea, la mică distanţă, e, fireşte, Venus. Mezina a lansat recent o linie de lenjerie de pat cu o firmă în care este asociată, iar următoarea ţintă sînt nişte prosoape noi, revoluţionare.

Serena e, de asemenea, în căutarea pernei perfecte. "Am încercat cearşafurile cu o seară în urmă şi am adormit imediat, a fost grozav şi natural, nu trebuie să iei substanţe străine", a povestit ea. "Asta mă ţine ocupată, nu-mi place să stau pe loc, ci să mă mişc". E o variantă bună cu atît mai mult cu cît ieri a mărturisit că "nu am viaţă personală, doar tenis". Şi prosoape şi perne, bineînţeles.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (8)
alx_sorin
alx_sorin  •  08 Mai 2012, 20:23

nu il mai considerati jucator de tenis pe hanescu acest Daniel Gimeno Traver a participat la 5 turnee anul acesta in circuitul ATP Tour, 5 infrangeri in primul tur. sa il intrebati pe hane ce cota avea DGT pentru victorie 2-1 la seturi si va spune cotele pentru toate agentiile din Asia.

petrulp
petrulp  •  08 Mai 2012, 15:32

Deci articolul semnat de Luminita Paul incepe prin *Cea mai respectată semnătură din jurnalismul sportiv pe tenis, Luminiţa Paul, este la Madrid," Wow asta da modestie

codcod
codcod  •  08 Mai 2012, 12:30

Sigur o infrangere in primul tur, dar in tenis permanent trebuie sa ridici capul sus si sa mergi mai departe. Totusi cu ceva rezultate la Roma si Rg , Victor se poate mentine aproape de top 100 atp, apoi in afara de un tur 2 la Wimbledon nu mai are ce apara. Deci poate reveni in top 100, mai ales in perioada imediat urmatoare de dupa Wimbledon. Bafta Hane!!!

Vezi toate comentariile (8)
Comentează