SPORTURI  »  TENIS  »  FEDERAȚIA ROMÂNĂ DE TENIS

ALEGERI FRT // VIDEO Ion Țiriac e noul președinte al Federației Române de Tenis! Victorie categorică la alegeri + cine sunt cei 4 vicepreședinți

Foto: Cristi Preda / Gazeta Sporturilor +13   FOTO
Foto: Cristi Preda / Gazeta Sporturilor

Articol de - Publicat miercuri, 19 iunie 2019 11:14

Ion Țiriac este noul președinte al Federației Române de Tenis, după ce a câștigat fără emoții alegerile de astăzi.

Fostul mare tenisman a obținut 32 de voturi, aproape de trei ori mai multe decât principalul său adversar, Marius Vecerdea, care a obținut 11 voturi. Ultimele trei voturi au fost acontate de Ion Țupa, iar Liviu Ursuleanu nu a primit niciun vot.

 

Deși ar fi trebuit să fie 5 candidați, și Răzvan Itu s-au retras înainte de startul alegerilor.

George Cosac (34 de voturi), Răzvan Itu (28), Alina Tecșor-Cercel (28) și Adrian Marcu (23) sunt cei patru vicepreședinți ai FRT. Vecerdea a candidat și el la această funcție, dar a primit doar 14 voturi, fiind primul sub linie.

La sediul FRT au fost prezenți reprezentați a 46 de membri afiliați, din 54 de membri înscriși la Registrul Sportiv, alcătuindu-se cvorumul necesar pentru stabilirea noii conduceri. Fiecare membru a avut un singur vot.

Numirea lui Țiriac în fruntea FRT ar urma să deblocheze finanțarea de la Ministerul Tineretului și Sportului, întreruptă începând cu 2018.

 

Fără finanțare

Pe 17 noiembrie 2017, George Cosac a câștigat al doilea său mandat la conducerea FRT fiind votat de 140 din cei 160 de membri prezenți. MTS nu a recunoscut însă alegerile, argumentând că la Adunarea Generală trebuia să voteze doar membrii asociați, în număr de 54, aspect indicat și de Vecerdea. Urmarea a fost că Ministerul Tineretului și Sportului a blocat finanțarea FRT pe anul 2018, apoi și pe 2019.

Conform statului, Adunarea Generala este statutar constituită şi are putere de decizie în prezenţa reprezentanţilor a două treimi din numărul total al membrilor cu drept de vot. În cazul în care nu se întruneşte cvorumul, se va convoca o noua Adunare Generală într-un termen de 30 de zile, în care hotărârile se vor lua cu jumătate plus unu din numărul membrilor cu drept de vot. Astăzi, după adunarea de alegeri ar urma să se mai desfășoare una, în care cei 54 de membri asociați vor vota acordarea de drepturi depline și înscrierea în Actul Constitutiv al FRT a celorlalți 317 membri afiliați.

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (10)
146060813135829
Sebastian Wood  •  19 Iunie 2019, 17:42
Postat de bulletproof pe 19 Iunie 2019, 14:38

Eu, in locul lui, as lua BNR-ul ... "cu totul" !

De ce intai trebuie sa iei ca mai apoi sa se spuna ca ai dat ceva . Nu mai bine sa ne arate ca este ''potent'' asa cum vrea sa para si sa faca ceva de la inceput? *** de la BNR sa-i lase lui Isarescu pt parastase.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

rivaldinho
rivaldinho  •  19 Iunie 2019, 16:58

Felicitari domnule Tiriac! Avem mari asteptari! Sper sa reusim sa aducem un turneu mare la Cluj in mandatul dumneavoastra si sa refacem Arenele BNR.

cpt.ahab
cpt.ahab  •  19 Iunie 2019, 15:08
Postat de bulletproof pe 19 Iunie 2019, 14:34

Vecerdea, ăla, s-a "băgat" in cursă fiindca-l are în spate pe sasu' KWJ, sau de ce ?!?

Ceva de genul. Se crede și el un om providențial, la fel ca sasul cu case nenumărate.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează