SPORTURI  »  TENIS  »  ALEGERI

UPDATE O nouă amânare! Doar 24 de persoane prezente în sală la alegerile pentru președinția FRT

Articol de , - Publicat miercuri, 14 decembrie 2022 10:56 / Actualizat miercuri, 14 decembrie 2022 16:20

Alegerile pentru președinția Federației Române de Tenis au fost amânate din nou, după ce, astăzi, au venit doar 24 de membri delegați în sala Centrului Național de Tenis! Ar fi trebuit să fie prezenți minimum 281 pentru ca scrutinul să aibă loc. 

Cine sunt candidații la șefia FRT

  • George Cosac - (52 de ani) președintele interimar al FRT
  • Tudor Iacov  - (58) fost președinte al clubului de fotbal AFC Progresul, președinte al Asociația Club Sportiv Tenis Pamira Sibiu, președinte al Asociația Club Sportiv Triumf 2000, fratele lui Constantin Iacov, fostul acționar de la FC Național
  • Dumitru Hărădău - (70) fost jucător de tenis și fost component al echipei de Cupa Davis, fost antrenor și director executiv al FRT
  • Răzvan Itu (53) - fost director general al FRT și fost membru în Consiliul de Administrație al Tennis Europe
  • Mihai Rusu - (74) fost jucător de tenis, actual antrenor

Strategia pregătită de candidați pentru ultima întâlnire

Cei 5 candidați au pregătit o strategie specială pentru ultima Adunare Generală, la care nu va mai conta câți membri delegați vor fi în sală.

Astfel, fiecare candidat va veni la următoarea întrunire alături de toți delegații care-l susțin și care până acum nu au venit la precedentele două Adunări Generale, când era nevoie de un număr minim de participați.

Astfe, fiecare candidat speră să aibă mai mulți susținători decât rivalii, bazându-se pe faptul că nu se mai ține cont de cvorum.

VIDEO. George Cosac: „Cu siguranță vor fi 300 de membri la ultima rundă”

"Consider că din strategia fiecăruia a făcut parte ca membri să vină într-un număr mai mic. În toate Adunările Generale, votul final s-a dat la ultima încercare pentru că atunci vin toți. Indiferent de numărul celor care se vor afla la acel moment, se va vota", a spus George Cosac.

De asemenea, George Cosac a ținut să explice modalitatea în care va fi ales președintele în următoarea ședință de alegeri.

„În acest moment nu mai există niciun minim de membri care trebuie să se prezinte pentru a se lua în calcul votul de la runda finală. Chiar dacă va fi un membru prezent, se va vota. Cred că la următoarea dată vor fi prezenți în jur de 300 de membri"

UPDATE 12:51 » Alegerile se amână iar

Din cauza lipsei de cvorum, alegerile se amână pentru o dată ulterioară, ce va fi anunțată de Federație. 

La următoarele alegeri, nu va mai fi obligatorie întrunirea cvorumului. Noul președinte va fi ales de persoanele prezente în sală, indiferent de numărul acestora!

UPDATE 12:40 » Din nou, nu s-a strâns cvorumul necesar

La fel ca în octombrie, nici de dat aceasta nu s-a strâns cvorumul necesar. În sală au fost prezente doar 27 de persoane. Pentru ca alegerile să poată avea loc, ar fi fost nevoie de un minimum de 281 de persoane.

UPDATE 11:35 » A sosit și Dumitru Hărădu

Cu mai puțin de 30 de minute înainte de startul alegerilor a sosit și Dumitru Hărădău.

O nouă amânare! Doar 24 de persoane prezente în sală la alegerile pentru președinția FRT

UPDATE 10:45 » George Cosac, primul candidat venit 

Dintre candidați, George Cosac e primul care a sosit la Federație.

O nouă amânare! Doar 24 de persoane prezente în sală la alegerile pentru președinția FRT

Alegerile ar fi trebuit să aibă loc pe 27 octombrie, dar au fost amânate din cauza lipsei de cvorum. Atunci, în sală au fost prezenți doar 45 de oameni cu drept de vot, dintr-un total de 421. Pentru ca alegerile să poată avea loc, ar fi fost nevoie de un minimum de 281 de persoane. 

Citește și: 

Carla Suarez Navarro a învins cancerul și va avea un copil împreună cu fotbalista Olga Garcia: „E o bucurie imensă!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează