SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN

Un jucător de top, investigat după ce ar fi falsificat certificatul de vaccinare pentru a participa la Australian Open: „Da, putem confirma numele!”

Alex de Minaur la Australian Open / FOTO: Imago-Images
Alex de Minaur la Australian Open / FOTO: Imago-Images

Articol de GSP - Publicat joi, 17 februarie 2022 23:11 / Actualizat joi, 17 februarie 2022 23:11

Alex de Minaur (23 de ani, 32 ATP) se numără printre persoanele investigate că ar fi cumpărat certificate false de vaccinare împotriva Covid-19. Australianul ar fi folosit documentul pentru a participa la primul Grand Slam al anului. 

Accesul pe tabloul principal la Australian Open a fost condiționat de prezentarea unui certificat de vaccinare. Novak Djokovic, liderul ierarhiei ATP, a ratat competiția tocmai din cauza acestui lucru. 

Alex de Minaur: „Sunt vaccinat 100% corect”

Scriu acest mesaj pentru a clarifica totul despre știrea apărută astăzi în Spania, în legătură cu certificatul meu de vaccinare. Prima doză mi-a fost administrată vara trecută, la Londra, iar a doua la Madrid, în Spitalul La Paz. Înțeleg că spitalul din Spania este investigat pentru că ar fi eliberat certificate false. 

Vreau să fie 100% clar că mi-a fost administrată corect doua secundă, că sunt vaccinat complet, legal. Toată lumea din jurul meu, toți membrii familiei sunt vaccinați. Nu sunt sub investigație. Numele meu a fost adus în discuție doar pentru că am fost pacientul acelui spital (așa cum au fost alte mii de persoane)
- Alex de Minaur

Alex de Minaur, investigat din cauza unui certificat fals de vaccinare

Un alt scandal pe această temă a izbucnit astăzi în tenisul mondial, după ce numele lui Alex de Minaur a apărut în cadrul operațiunii „Jenner”. 

Poliția din Spania investighează o rețea organizată care oferă certificate false de vaccinare împotriva Covid-19. Liderii grupării ar avea reședința în Franța, dezvăluie surse din cadrul autorităților iberice, citate de France24

Același surse au declarat: „Da, putem confirma numele!”, când au fost întrebate dacă Alex de Minaur este jucătorul aflat sub investigație. 

Până în acest moment, 11 persoane au fost arestate și alte 2.200 sunt acuzate că au obținut certificate de vaccinare false. Prețul unui astfel de document era de 200 de euro. Puteau fi obținute și rezultate false ale testelor PCR, în schimbul sumei de 50 de euro. Toate plățile erau făcute în criptomonede.

Cine e Alex de Minaur

Alex de Minaur este liderul noii generații de jucători australieni. Are un stil exploziv, lovituri spectaculoase de forehand, dar dezamăgește prin inconstanță. Cea mai bună clasare din carieră a fost locul 15, ocupat în iunie 2021. Are un sfert de finală în turneele de Grand Slam, atins la US Open 2020. 

5 turneea cucerit Alex de Minaur în carieră: Sydney 2019, Atlanta 2019, Zhuhai 2019, Antalya 2021 și Eastbourne 2021

VIDEO Alex de Minaur, 21 de lovituri ieșite din comun

Citește și alte știri din tenis: 

CTP despre momentele de derută ale Simonei Halep: „Astfel de șovăieli ar fi taxate nemilos de Ostapenko!”

Simona Halep, după calificarea în semifinale la Dubai: „Mi-a fost greu să cred că voi reveni la acest nivel. Mâine va fi un meci ciudat”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
rocky5
rocky5  •  18 Februarie 2022, 10:33

Vânătoare de vrajitoare ca pe vremea Inchizitiei!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează