SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL CAMPIONILOR

Alexander Zverev, în finala Turneului Campionilor! Djokovic, eliminat din competiție: „Asta contează mai mult decât a câștiga sau a pierde”

Alexander Zverev // foto: Guliver/gettyimages
Alexander Zverev // foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat duminica, 21 noiembrie 2021 09:12 / Actualizat duminica, 21 noiembrie 2021 09:29

Alexander Zverev (24 de ani, locul 3 ATP) l-a învins pe Novak Djokovic (34, 1 ATP) în semifinalele Turneului Campionilor, scor 7-6 (4), 4-6, 6-3. Neamțul va juca finala cu rusul Daniil Medvedev (25, 2 ATP) astăzi, de la ora 18:00

Liderul mondial a fost eliminat de la Turneul Campionilor, competiție pe care a câștigat-o de 5 ori în trecut, ultima dată în 2015. După două ore și 28 de minute de joc, sârbul a fost răpus de Alexander Zverev, cel care a câștigat competiția în 2018.

Alexander Zverev, în finala Turneului Campionilor 

Primul set a fost disputat pe muchie de cuțit. Cu serviciul câștigat de fiecare dată, actul a mers în tie-break, unde două mini break-uri reușite de Zverev au făcut diferența. Anterior, la 5-4, Djokovic a avut minge de set pe serviciul neamțului, dar Zverev a salvat-o și ulterior și-a adjudecat game-ul.

Al doilea act a fost tranșat de Novak după un break reușit la 4-4. Djokovic s-a străduit serios să închidă setul, Zverev reușind să salveze 4 mingi decisive la 5-4.

Un break a făcut diferența și în ultimul set. La 2-1, Zverev i-a dejucat serviciul lui Djokovic și s-a distanțat decisiv.

Neamțul a afișat un tenis curajos, cu 35 de lovituri câștigătoare, care l-au ajutat să ajungă la 4 victorii în carieră împotriva lui Djokovic. Sârbul l-a învins per total de 7 ori.

Novak Djokovic: „Zverev este fantastic”

„De fiecare dată când jucăm durează ore bune. Nu am petrecut mai mult timp pe teren cu nimeni decât cu el în acest an. Sunt fericit cu victoria, fericit să fiu în finală aici și să am o șansă bună mâine (n.r. - duminică)”, a comentat Zverev.

După meci, Novak Djokovic a dat dovadă de fair play. „Bineînțeles că vrem să câștigăm meciurile directe, dar există respect și apreciere reciprocă și asta este mai important decât a câștiga sau a pierde. Am avut asta mereu cu Sascha, chiar apreciez. Îi urez tot binele. Este un tip grozav, un jucător de tenis fantastic, sunt sigur că în curând va fi câștigător de Grand Slam”, a spus liderul mondial.

Finală cu Daniil Medvedev

În finală, Zverev va da piept cu Daniil Medvedev, cel care a trecut în semifinale de norvegianul Casper Ruud (8 ATP), scor 6-4, 6-2.

Cei doi s-au întâlnit de 3 ori în acest sezon, ultima dată chiar în grupele Turneului Campionilor. Toate meciurile au fost câștigate de Medvedev, care nu a mai pierdut în fața lui Zverev din noiembrie 2019! Bilanțul general al meciurilor celor doi este 6-5 în favoarea rusului.

Citește mai multe știri din tenis: 

Președintele WTA ia atitudine după imaginile apărute cu Shuai Peng: „E liberă?”

Victorie pentru Irina Bara în finala turneului de la Montevideo! » Performanță uriașă atinsă de sportiva română

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează