SPORTURI  »  TENIS  »  ALEANDRA DULGHERU-JARMILA GAJDOSOVA, AZI, ORA 10:30, ÎN DIRECT PE DIGI2

Alexandra Dulgheru revine într-o semifinală WTA după cinci ani: ”Am luptat din greu pentru fiecare punct”

Alexandra Dulgheru şi-a asigurat 110 puncte WTA şi 11.500 de dolari prin calificarea în semifinalele de la Kuala Lumpur // Foto: Guliver/GettyImages
Alexandra Dulgheru şi-a asigurat 110 puncte WTA şi 11.500 de dolari prin calificarea în semifinalele de la Kuala Lumpur // Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat sambata, 07 martie 2015 00:00 / Actualizat vineri, 06 martie 2015 23:09

Ieri, românca, numărul 94 mondial, a învins-o pe Julia Goerges, 65 WTA, cu 7-6 (5), 7-5, în două ore şi 17 minute în "sferturile" de la Kuala Lumpur.

A fost încă un meci greu, lung, dar şi încă o victorie răcoritoare a Alexandrei în căldura malaysiană. O victorie obţinută după două seturi cu prelungiri, în faţa unei jucătoare puternice, care are un serviciu şi un forehand de temut.

O victorie care o duce din nou în semifinalele unui turneu WTA, după aproape 5 ani. "A fost foarte cald şi să jucăm după-amiaza s-a dovedit o adevărată provocare", a declarat Piti la Kuala Lumpur. "Mi-ar fi plăcut ca meciul să fi fost mai tîrziu, cînd e mai răcoare, dar, ca profesionişti, trebuie să intrăm pe teren şi să dăm ce avem mai bun pentru a cîştiga".

Este ceea ce a făcut ea ieri, într-o dispută care a inclus 9 break-uri, Piti reuşind 5. "Sincer, nu credeam că vom încheia în două seturi. Goerges a avut un start mai bun şi părea că mă poate învinge, dar cumva am reuşit să rezist şi să cîştig, păstrîndu-mi calmul şi concentrîndu-mă pe jocul meu. Am luptat din greu pentru fiecare punct".

Dulgheru nu mai ajunsese într-o semifinală WTA de la Budapesta 2010, acel an fiind cel mai bun al carierei sale. Atunci a urcat pînă pe 28 în lume, şi-a apărat titlul de la Varşovia şi a ajuns în alte două semifinale, 's-Hertogenbosch şi Barcelona.

3-4 ani frustranţi
"Am un turneu bun săptămîna aceasta, a trecut ceva vreme de cînd mi se întîmplase aşa ceva", a spus Alexandra. "E posibil pentru că acum sînt sănătoasă, nu mai am accidentări şi asta contează foarte mult. Am continuitate, pot să-mi consolidez jocul şi încrederea. A fost frustrant în ultimii trei sau patru ani, am avut probleme la genunchi, încheietură şi umăr. Am petrecut mai mult timp la recuperare decît jucînd tenis", a rememorat ea o perioadă extrem de dificilă a carierei. "Nu-mi voi fixa ţinte deocamdată, sper doar să rămîn în formă, să pot juca fără accidentări pînă la finalul sezonului", a conchis Piti.

Astăzi, ea o va întîlni pentru un loc în finală pe australianca Jarmila Gajdosova, în faţa căreia s-a impus recent, în calificările de la Doha, dar la care a şi pierdut în primul tur de la Australian Open anul acesta. Iar prezenţa în penultimul act îi oferă româncei un salt pînă pe locul 80 mondial.

Semifinalele Alexandrei Dulgheru
2009 - Varşovia; 2010 - Barcelona, Varşovia, 's-Hertogenbosch, Budapesta

ALTE ŞTIRI DIN TENIS:

Ratează Indian Wells
Irina Begu nu va participa la turneul Premier Mandatory care va începe săptămîna viitoare, din 11 martie. Accidentată la muşchii intercostali în concursul de la Rio de Janeiro, suferind o ruptură de 1,3 centimetri, numărul 34 mondial încă se află în perioada de refacere.

"Visul meu era să joc din nou la Indian Wells, care este unul dintre turneele mele preferate. Recuperarea merge foarte bine, dar, din păcate, nu sînt încă 100% refăcută şi a trebuit să mă retrag. Sper să revin cît mai curînd pe terenul de tenis", a scris Irina pe pagina sa de Facebook.

Românca avusese un început excelent de an, cu "optimi" la Australian Open şi o evoluţie decisivă în întîlnirea de Cupa Fed contra Spaniei.

Productiva lună februarie
Simona Halep a cîştigat în februarie al 10-lea titlu al carierei, în turneul Premier 5 de la Dubai, cu victorii la Hantuchova, Pironkova, Makarova, Wozniacki şi Pliskova.

Acest succes a atîrnat greu în opţiunea fanilor pe site-ul oficial al WTA, care au desemnat-o pe româncă "Jucătoarea lunii", cu un total de 73% din voturi, înaintea lui Lucie Safarova - 15%, cîştigătoarea de la Doha, şi a Andreei Petkovic - 12%, care s-a impus la Anvers.

Halep a ieşit prima şi în cursa pentru "Lovitura lunii", cu o reuşită din timpul meciului cu Hantuchova. Ea a adunat 47% din voturi, lăsîndu-le în urmă pe Agniedzka Radwanska (42%), Ekaterina Makarova (5%), Alizé Cornet (4%) şi Victoria Azarenka (2%).

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close