SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN 2014

Alt meci între Roger Federer şi Rafael Nadal, acelaşi rezultat: spaniolul joacă finala la Australian Open

Rafael Nadal, foto: reuters
Rafael Nadal, foto: reuters

Articol de GSP - Publicat vineri, 24 ianuarie 2014 00:00 / Actualizat vineri, 24 ianuarie 2014 14:26

Spaniolul Rafael Nadal, numărul 1 mondial, l-a învins pe elveţianul Roger Federer în semifinalele de la Australian Open, în 3 seturi, 7-6 (4), 6-3, 6-3, şi joacă finala împotriva lui Stanislas Wawrinka, duminică, în direct la Eurosport.

Este cea de-a treia finală pe care o joacă Nadal la Antipozi, una cîştigată contra lui Federer (2009) şi una pierdută cu Novak Djokovici (2012).

A fost cea de-a 23 victorie a lui Nadal în faţa lui Federer şi meciul nu a fost echilibrat decît în setul 1. Elveţianul în vîrstă de 32 de ani a pierdut tiebreakul şi apoi a părut complet debusolat. Nadal s-a folosit extraordinar de backhand şi de jocul de uzură care l-a făcut celebru pentru a închide partida. Voleul lui Federer nu a mai funcţionat ca în celelalte meciuri disputate la Australian Open, iar Nadal s-a folosit din plin de această hibă şi l-a pasat din toate unghiurile.

"Este o onoare pentru mine să jocul împotriva lui Federer. Am jucat cel mai bun tenis din acest turneu contra lui. Rana de la mînă e mai bine, deşi e o zonă destul de delicată. E greu să joci cu această rană, dar cred că îmi revin din ce în ce mai bine", a explicat Nadal.

În cazul în care se impune la Melbourne, Rafael Nadal va ajunge la 14 titluri de Grand Slam, egalîndu-l pe americanul Pete Sampras, cel care a urmărit meciul din tribune.

Nadal îl conduce cu 12-0 pe Stanislas Wawrinka la întîlniri directe, iar pentru elveţian este prima finală de Grand Slam din carieră. Prima lor întîlnire a avut loc chiar la Australian Open, în 2007, iar Nadal s-a impus în 3 seturi, fiecare dintre ele fiind terminat la 2. În 12 întîlniri, Wawrinka nu a cîştigat niciun set contra spaniolului în vîrstă de 27 de ani.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (61)
metaljuve
metaljuve  •  25 Ianuarie 2014, 02:34
Postat de adrian_d_mihai pe 24 Ianuarie 2014, 19:59

Cam asa este/ Nadal si-a imbunatatit enorm jocul fata de acum 8-10 ani. Daca atunci traia aproape exclusiv de pe urma jocului de uzura, acum s-a schimbat radical: 1. Serviciul este mult mai bun; 2. Joaca mult mai ofensiv (fapt dovedit si de titlurile obtinute pe iarba si hard); 3. Este foarte inteligent, nu numai un bun atlet, ceea ce-l face sa sesizeze si sa speculeze rapid toate greselile si slabiciunile adversarului. Restul sunt speculatii....

si pe deasupra e si homosexual...

ionutzoo7
ionutzoo7  •  25 Ianuarie 2014, 01:49
Postat de legend31 pe 24 Ianuarie 2014, 18:10

nenea, odata cu oboseala dispare si precizia ;)..si in 2-3 ore de meci e cam greu sa iti cresti calitatea loviturilor doar cu apa plata ..logic nu ar fi sa scada?

E clar.Si Stan e un dopat.Dupa 3 ore de meci cu Nole reusea niste lovituri.Si nici nu parea asa obosit.Pai cum e posibil?Mai ales ca atunci precizia scade...

d_3amon
d_3amon  •  24 Ianuarie 2014, 23:51
Postat de legend31 pe 24 Ianuarie 2014, 22:51

Dar eu te intreb,..altii nu munesc la fel?..crezi ca e singurul care munceste ore pe zi?..si prietene...joaca fizic, si de obicei defensiv, asteapta gresala..si el, si djokovic si murray..ofensivi sunt urmatorii:federer, del potro, tsonga..ma reder dintre cei mai buni

nu, nu muncesc la fel, tu esti redus? cum e mai greu sa joci tenis cu mana de baza, cu care esti obisnuit sa faci orice sau cu mana cu care o folosesti mai putin? cum e mai simplu sa lovesti o minge, plat si in forta sau cu topspin si efect? sti tu cate ore pe zi se antreneaza fiecare jucator, cum se antreneaza? nu asteapta nici o greseala nici nadal nici djokovici, ca nu urca atat de des la fileu pe cat o fac alti e altceva, dar in orice meci, daca primesc o minge mai scurta pe forehand au terminat punctul in cel mult 2 lovituri. atat nadal cat si djokovici sunt completi, au toate loviturile, sunt buni si in defensiva si in ofesiva, ca alti sunt buni doar in una din faze e altceva

Vezi toate comentariile (61)
Comentează