SPORTURI  »  TENIS  »  TENIS

GALERIE FOTO S-a răzgândit » Decizia jucătoarei care n-a mai suportat comentariile fanilor despre sânii ei

Americanca Amanda Anisimova (22 de ani) a revenit în circuitul WTA, după pauza de 8 luni cauzată de problemele de natură mintală pe care le-a invocat în luna mai. foto: Imago Images +9   FOTO
Americanca Amanda Anisimova (22 de ani) a revenit în circuitul WTA, după pauza de 8 luni cauzată de problemele de natură mintală pe care le-a invocat în luna mai. foto: Imago Images

Articol de - Publicat marti, 09 ianuarie 2024 12:15 / Actualizat marti, 09 ianuarie 2024 13:55

Americanca Amanda Anisimova (22 de ani) a revenit în circuitul WTA, la 8 luni de când invocase o depresie cauzată de comentariile răutăcioase la adresa ei din social media. 

Amanda Anisimova, fosta elevă a lui Darren Cahill, australianul care a pregătit-o și pe Simona Halep, anunțase în luna mai că ia o pauză de la tenis pentru a-și proteja sănătatea mentală.

GALERIE FOTO. S-a răzgândit: Amanda Anisimova a revenit în circuitul WTA

+5 FOTO

Aceasta nu a mai suportat comentariile negative referitoare la sânii ei, venite din mediul online. 

Anisimova a jucat deja două meciuri, înregistrând o victorie și o înfrângere. 

În primul meci de la revenire, disputat chiar în prima zi a anului 2024, Anisimova a învins-o în două seturi pe Anastasia Pavlyuchenkova, scor 7-5, 6-4, la Auckland.

Două zile mai târziu, tânăra jucătoare a cedat, tot în două seturi, în fața Mariei Bouzkova, scor 0-6, 1-6.

Cum și-a motivat Anisimova retragerea în luna mai a anului 2023

„Salutare. M-am gândit să scriu această postare pentru a explica ce s-a întâmplat și ce planuri am. Din vara lui 2022 mă lupt cu sănătatea mea mintală și cu epuizarea. A devenit insuportabil să particip la turneele de tenis, iar în acest moment prioritatea mea este bunăstarea mea mintală.

Voi lua o pauză pentru ceva vreme. M-am străduit cât de mult am putut pentru a trece peste. Îmi va lipsi tenisul, să fiu pe teren, și vă apreciez sprijinul”, scrisese Anisimova, pe rețelele de socializare.

La începutul lui 2022, Amanda a colaborat pentru o scurtă perioadă cu Darren Cahill, fostul antrenor al Simonei Halep. Sub îndrumarea acestuia, a câștigat turneul Melbourne Summer Set 2. Cea mai bună poziție ocupată de Amanda în clasamentul WTA este 21, loc atins în octombrie 2019. 

Anisimova nu este singura sportivă care vorbește despre dificultățile de ordin mental care vin „la pachet” cu tenisul de performanță. La fel au făcut jucătoare importante precum Naomi Osaka și Bianca Andreescu.

Citește și alte știri din tenis:

„Aroganța” lui Ostapenko, după ce tocmai a eliminat-o pe Sorana Cîrstea în turul 1: „Am dormit, că îi luam și primul set”
WTA ADELAIDE
„Aroganța” lui Ostapenko, după ce tocmai a eliminat-o pe Sorana Cîrstea în turul 1: „Am dormit, că îi luam și primul set”
Nemulțumire în Serbia, după decizia celor de la Australian Open în privința lui Novak Djokovic
AUSTRALIAN OPEN
Nemulțumire în Serbia, după decizia celor de la Australian Open în privința lui Novak Djokovic

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
dobrin
dobrin  •  10 Ianuarie 2024, 01:30

S-a odihnit 8 luni? Slabut. Stie Simona niste prafuri dupa care te odihnesti minimum 4 ani.

parachioara5
parachioara5  •  09 Ianuarie 2024, 13:37

Andra Mocanu este o jurnalista profesionista ...stie sa scrie despre problemele tenisului ...nu ca altii ...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează