SPORTURI  »  TENIS  »  WTA LAUSANNE

Ana Bogdan continuă victoriile după un duel cu repetiție la Lausanne

Ana Bogdan adună victorii
Ana Bogdan adună victorii

Articol de - Publicat miercuri, 26 iulie 2023 19:12 / Actualizat miercuri, 26 iulie 2023 19:38

Ana Bogdan, 30 de ani, 39 WTA, s-a calificat în runda secundă a turneului WTA 250 de la Lausanne, la capătul unui meci care s-a întins pe două zile, 2-6, 6-3, 6-3 cu Simona Waltert, 22 de ani, 132 WTA

Aproape că nu a avut timp să savureze triumful de la Iași, unde s-a impus duminica trecută în finala turneului WTA 125, după 6-2, 6-3 cu Irina Begu. Ana Bogdan, proaspăt instalată pe cea mai înaltă poziție a carierei, 39, a pornit spre Lausanne pentru a disputa concursul de 250 de puncte de acolo.

Anul trecut, în aceeași perioadă, ea a evoluat la Varșovia și a atins prima finală a carierei, cedată însă în fața franțuzoaicei Caroline Garcia. Turneele au aceeași categorie, așa că un rezultat bun în Elveția ar face ca Ana să nu piardă puncte prea multe.

Ana Bogdan, victorie în două zile

A intrat pe teren chiar de marți, întâlnind-o pe una dintre favoritele locale, Simona Waltert, 22 de ani, 132 WTA. Coincidență, cele două se înfruntaseră și la Iași, iar românca obținuse o victorie clară, 6-0, 6-4. La Lausanne, meciul lor a fost întrerupt de vremea nefavorabilă marți seară, la scorul de 2-6, 6-3, 2-3 în defavoarea tricolorei.

Partida s-a reluat azi, iar la revenirea pe teren, Bogdan a arătat extrem de concentrată, ea câștigând 4 game-uri la rând și impunându-se cu 6-3 în decisiv. Două ore și 18 minute au stat pe teren cele două în zile consecutive.

La final, Ana a fost intervievată pe teren de fosta jucătoare elvețiană Timea Baczinszky, 34 de ani, numărul 9 mondial în 2016 și dublă semifinalistă de Grand Slam, retrasă din tenis în iulie 2021.

10 treptea urcat Ana Bogdan în ierarhia WTA actualizată luni, de pe 49 pe 39, în urma titlului de la Iași

Ana Bogdan: „Știu că sunt zile în care nu e simplu”

Prima întrebare a fost despre meciul de durată, dar Ana a indicat că „de fapt, ultimele 48 de ore au fost mai lungi, așa le-am simțit, fiindcă am venit din România, am avut o zi prelungită de călătorie. M-am bucurat însă să mă aflu și să joc aici. Este prima dată când vin la Lausanne, îmi place, sper să am șansa să văd și un pic din oraș. Am auzit că e foarte frumos!".

Ana Bogdan continuă victoriile după un duel cu repetiție la Lausanne
Ana Bogdan în acțiune Foto Ladies Open Lausanne

Bogdan a vorbit apoi despre perioada bună pe care o are. „Cred că este dificil să rămâi modestă, să fii acolo atentă la fiecare punct, să lupți pentru ceea ce vrei să atingi. Știu că sunt zile în care nu e simplu, poate nu ai destulă forță, nu te poți concentra bine, dar dacă stai acolo și ai încredere, până la urmă vei reuși", a explicat ea.

Următoarea adversară a româncei este slovena Dalila Jakupovic, 32 de ani, locul 267 WTA. Scorul meciurilor directe dintre ele este 1-1. Ana s-a impus în 2011 în primul tur al calificărilor unui turneu challenger de la Istanbul, cu premii de 50.000 de dolari, disputat pe hard, 6-4, 6-2, în timp ce slovena a câștigat duelul din runda inaugurală în turneul WTA 250 de la Jurmala 2019, 6-3, 7-6 (5), pe zgură.

Citește și:

David Popovici, după calificarea în finala de la 100 m liber: „Îmi doresc să iasă bine, să am grijă să o calculez pe cât de bine pot”
CM DE NATAȚIE
David Popovici, după calificarea în finala de la 100 m liber: „Îmi doresc să iasă bine, să am grijă să o calculez pe cât de bine pot”
Bronny James, fiul lui LeBron, a suferit un stop cardiac în timpul unui antrenament » Starea baschetbalistului
PROBLEME
Bronny James, fiul lui LeBron, a suferit un stop cardiac în timpul unui antrenament » Starea baschetbalistului

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează