SPORTURI  »  TENIS  »  WTA BRISBANE

Ana Bogdan, start cu înfrângere în noul sezon » Peste două ore de joc la Brisbane

Ana Bogdan Foto Imago
Ana Bogdan Foto Imago

Articol de - Publicat duminica, 31 decembrie 2023 12:30 / Actualizat duminica, 31 decembrie 2023 12:35

Ana Bogdan, 30 de ani, locul 69 WTA, a cedat în primul tur pe tabloul turneului WTA500 de la Brisbane contra ucrainencei Marta Kostyuk, #39WTA, 6-4, 3-6, 3-6

Primul meci din sezonul 2024, disputat în ultima zi a lui 2023, a adus o înfrângere greu de digerat pentru Ana Bogdan, a doua jucătoare a României în clasamentul mondial.

Pe un tablou ticsit de vedete, tricolora a înfruntat-o pe Marta Kostyuk, ucraineanca plasată cu 30 de locuri deasupra ei în ierarhia WTA. A fost primul lor meci în circuit, unul pe care îl vor ține minte cu siguranță.

Mai multă intrigă în decisiv

Bogdan și-a adjudecat primul act după ce a reușit break-ul pentru 2-1, apoi l-a consolidat până la final. În partea a doua, echilibrul s-a păstrat până la 4-3 în favoarea lui Kostyk, ucraineanca producând fisura în game-ul următor.

Mai multă intrigă în decisiv, unul început de Ana cu serviciu pierdut. Ea a forțat în game-ul al patrulea, cel mai lung al partidei, dar fără să obțină o șansă de break. Pe final, în alt game tensionat, a salvat două mingi de meci ale adversarei, dar nu s-a mai putut împotrivi și la a treia.

Două ore și 5 minute a durat duelul în care Bogdan a reușit 3 ași, iar adversara 9, în timp ce la duble greșeli s-au înregistrat 5 pentru Ana și 4 în dreptul Martei.

Ambele au avut același procentaj de reușită pe al doilea serviciu, 45%, dar diferența s-a făcut pe primul, unde ucraineanca a ajuns la 83%, Bogdan rămânând la 70%.

8mingi de break din cele 11 șanse ale adversarei a salvat Ana Bogdan în înfruntarea cu Marta Kostyuk

12.200de dolari este premiul în bani primit de jucătoarele învinse în primul tur la Brisbane, bursa totală a concursului fiind de 1,736 milioane dolari

Ținta apropiată - Australian Open

În sezonul 2023, Ana Bogdan începea disputând calificări la Adelaide, turneu WTA500, acolo unde ceda din prima rundă la Kimberly Birrell (Aus).

Era pe locul 56 mondial, în 2024 pornește din poziția 69, având drept țintă importantă următoare Australian Open, turneu de Mare Șlem la care a atins pentru prima dată turul 3, în 2018, cel mai bun rezultat al ei în concursuri majore de până acum.

Citește și: 

După 8 luni de pauză, Emma Răducanu revine pe teren și va debuta în noul an contra Gabrielei Ruse
Australia
După 8 luni de pauză, Emma Răducanu revine pe teren și va debuta în noul an contra Gabrielei Ruse
Lui LeBron James nu i-a venit să creadă ce au decis arbitrii de ziua lui! Haos în ultimele secunde: „Până și Stevie Wonder poate vedea asta!”
NBA
Lui LeBron James nu i-a venit să creadă ce au decis arbitrii de ziua lui! Haos în ultimele secunde: „Până și Stevie Wonder poate vedea asta!”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează