SPORTURI  »  TENIS  »  TRANSYLVANIA OPEN

Lacrimi de fericire pentru Ana Bogdan la Transylvania Open » Este în semifinale, unde o va întâlni pe Jaqueline Cristian

Ana Bogdan lovind perefect un rever  FOTO Imago Images
Ana Bogdan lovind perefect un rever FOTO Imago Images

Articol de - Publicat vineri, 09 februarie 2024 21:17 / Actualizat vineri, 09 februarie 2024 22:44

Ana Bogdan (31 de ani și 65 WTA) a învins-o pe Arantxa Rus (45 WTA și 32 de ani), favorita principală, cu 3-6, 7-6 (6), 7-6 (5,) într-un meci de aproape 3 ore și jumătate. În semifinale o va întâlni, sâmbătă, pe Jaqueline Cristian. 

Ana Bogdan și-a câștigat cu sudoare, durere și lacrimi prezența în semifinalele ediției din acest an a Transylvania Open. A luptat până la ultima picătură de energie și a fost răsplătită de un public generos vineri seara, în BT Arena, după ce a eliminat-o pe favorita principală a turneului. 

Arantxa Rus, o jucătoare cu multă experiență în circuitul WTA, a fost la Cluj-Napoca într-o postură nouă. Câștigătoare la Australian Open pe când era junioară, olandeza a fost pentru prima oară în carieră favorită principală la un turneu WTA.

Cu toate acestea, ea jucase doar 12 sferturi de finală în turneele WTA, avansând în semifinale doar de două ori. De partea cealaltă, Ana Bogdan trecuse prin 11 sferturi de finală, reușind să iasă victorioasă de pe teren în șapte ocazii.

Confruntarea de la Cluj-Napoca a fost prima într-un turneu WTA între cele două, însă fiind apropiate de vârstă, Arantxa și Ana s-au confruntat de trei ori în trecut în competiții mai mici sau în calificări. Jucătoarea din România s-a impus în toate cele trei confruntări, disputate la Gaiba în 2022, la Limonges în 2019 și la Australian Open în 2017.

În întâlnirea de la Cluj-Napoca primul set i-a aparținut favoritei principale, care a reușit să se desprindă în game-ul al optulea și să se impună cu 6-3 după 49 de minute.

Final în audierile Simonei la TAS » Halep, declarații după audieri: „Am avut această șansă!”
AUDIERI SIMONA HALEP
Final în audierile Simonei la TAS » Halep, declarații după audieri: „Am avut această șansă!”

Setul al doilea a fost un maraton de o oră și șaptesprezece minute în care Ana Bogdan a revenit de la 1-2, a ajuns la tie-break, unde s-a impus 8-6.

Ana Bogdan-Arantxa Rus, decisiv plin de tensiune

Dacă în primele două seturi au fost doar trei break-uri, în decisiv a fost festival, o serie de șase, niciuna dintre cele două jucătoare nereușind să câștige pe propriul serviciu. Seria s-a oprit în game-ul al optulea, atunci când jucătoarea din România a egalat la 4.

Un semnal și pentru Arantxa, olandeza reușind să-și facă și ea cu lejeritate serviciul. Când se împliniseră trei ore joc, scorul era 5-4 pentru Rus, iar Ana, susținută vocal din tribune, a trebuit să servească pentru a rămâne în meci. A câștigat game-ul la zero, 5-5, și apoi a făcut un game curajos și s-a pus în postura de a încheia meciul. Însă partida a avut parte de un nou tie-break.

S-a jucat cu schimburi lungi, căutând un plus de agresivitate, iar Ana a fost mai bună. „Sper să pot să vorbesc, ați fost incredibili. Aceste momente le voi prețui toată viața. E incredibil ce am trăit”, a spus Ana la interviul de pe teren, vizibil emoționată. 

Nu am renunțat să lupt, mi-am spus că pot și că tot ce îmi doresc eu aici pot atinge dacă joc cu sufletul. Nu-mi vine să cred!- Ana Bogdan

Ana Bogdan, duel cu Jaqueline Cristian

Este pentru prima oară când Ana Bogdan atinge semifinalele la Transylvania Open, unde o va întâlni, sâmbătă, pe Jaqueline Cristian, cea pe care a învins-o de fiecare dată în cele două confruntări precedente.

Toată lumea își dorea să fim două românce în semifinale, era mai bine dacă era finala, dar așa a fost să fie. Vreau ca publicul să aibă o energie egală pentru amândouă, iar eu să mă bucur de fiecare punct- Ana Bogdan

Citește și: 

Sorana Cîrstea a fost învinsă la Abu Dhabi, dar este la un loc distanță de cea mai bună clasare în ierarhia WTA
WTA ABU DHABI
Sorana Cîrstea a fost învinsă la Abu Dhabi, dar este la un loc distanță de cea mai bună clasare în ierarhia WTA
TAS, comunicat de ultimă oră privire la cazul Simona Halep vs ITIA
AUDIERI SIMONA HALEP
TAS, comunicat de ultimă oră privire la cazul Simona Halep vs ITIA

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (2)
Functionarul9
Functionarul9  •  10 Februarie 2024, 12:54

Bravo !

Trandafir
Trandafir  •  10 Februarie 2024, 08:37

O frumoasa victorie care i-a adus o urcare cu 7 pozitii in clasamentul WTA. FELICITARI !

Vezi toate comentariile (2)
Comentează