SPORTURI  »  TENIS  »  TRANSYLVANIA OPEN

Româncele avansează la Transylvania Open » Ana Bogdan și Gabriela Ruse s-au calificat în optimi de finală

Ana Bogdan bucuroasă după un punct reușit FOTO Imago Images
Ana Bogdan bucuroasă după un punct reușit FOTO Imago Images

Articol de - Publicat marti, 17 octombrie 2023 18:31 / Actualizat marti, 17 octombrie 2023 20:38

Ana Bogdan ( 30 ani ♦ 73 WTA)  a trecut, marți, de primul tur la Transylvania Open, ea învingând-o pe Viktoriya Tomova (28 ani ♦ 98 WTA) cu 6-4, 6-1. Gabriela Ruse, beficiara unui wild card, s-a impus și ea în meciul de debut.

UPDATE 20:30. Gabriela Ruse (25 ani #188 WTA) a învins-o pe a doua favorită a turneului, americanca Alicia Parks (55 WTA), cu 6-2, 1-6, 6-4. Românca a revenit de la 0-3 în decisiv și a reușit să se califice în turul al doilea, unde o va întâlni, joi, pe Anna Bondar (26 ani #55 WTA).

Jucătoarele din România au puține ocazii să evolueze în fața propriilor suporteri în turnee importante, iar Transylvania Open, un turneu de categoria WTA 250, e cum nu se poate mai potrivit. 

După ce luni, Miriam Bulgaru și Patricia Țig au obținut victorii importante pentru parcursul lor din acest an, marți a venit rândul Anei Bogdan să iasă victorioasă de pe Terenul Central al BT Arena.

Jucătoarea născută în Sinaia, dar care de câțiva ani s-a mutat la Cluj-Napoca a avut parte de o întâlnire cu multe emoții. Aflată la a treia participare la Transylvania Open, Ana Bogdan a întâlnit-o în primul tur pe bulgăroaica Viktoriya Tomova. 

A cincea favorită a turneului a avut nevoie de oră și douăzeci și cinci de minute pentru a o învinge pe adversara sa cu 6-4 6-1. O partidă în care Ana a simțit din plin suportul celor din tribune. La final, ea le-a trimis o inimă și a ținut să le mulțumească pentru sprijin. „Sunt extrem de bucuroasă, aici este acasă pentru mine, vreau să joc cât mai multe meciuri aici", a spus Ana Bogdan la interviul de pe teren.

În cele două participări precedente, Ana Bogdan a urcat cel mai sus până în turul al doilea în 2021, la prima ediție, când a fost învinsă de Emma Răducanu. Anul trecut, ea a fost învinsă de Jule Niemeier.

30 de victoriiare Ana Bogdan în acest sezon în circuitul WTA din 50 de partide jucate

Ana Bogdan, duel cu o tânără speranță

În turul următor, ea o va întâlni pe Nikola Bartunkova (17 ani și 289 WTA), o tânără jucătoare din Cehia, care a primit o invitație pentru a evolua pe tabloul principal și care a obținut prima sa victorie într-un turneu WTA chiar la Cluj-Napoca, după ce a trecut de Dayana Yastremska.

Tot marți a jucat și Ilona Ghioroaie, 25 de ani și 371 WTA, aflată pentru prima oară pe tabloul unei competiții WTA, după ce a evoluat în calificări. Ea a fost învinsă de Anna-Lena Friedsam cu 6-1, 6-1.

Miercuri, vor evolua la simplu în BT Arena trei românce. Jaqueline Cristian o întâlnește în primul tur pe Celine Naef, ultimul meci rămas din această fază. Patricia Țig se duelează cu spaniola Rebeka Masarova (67 WTA), iar Miriam Bulgaru cu rusoaica Ekaterina Makarova (213 WTA) în turul al doilea. 

Citește și: 

Daria Snigur, jucătoarea care a învins-o pe Halep în ultimul meci dinaintea suspendării, face valuri la Transylvania Open
Transylvania Open
Daria Snigur, jucătoarea care a învins-o pe Halep în ultimul meci dinaintea suspendării, face valuri la Transylvania Open
Djokovic e „flămând” și și-a anunțat marele obiectiv rămas în 2023: „E cea mai mare dorință”
OBIECTIV
Djokovic e „flămând” și și-a anunțat marele obiectiv rămas în 2023: „E cea mai mare dorință”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
fairplay
fairplay  •  17 Octombrie 2023, 23:41

Nu voi reproduce cuvintele rostite de Gabi antrenorului la 3:0 pentru Parks in decisiv, pentru ca mi le va cenzura robotul. :)

Vezi toate comentariile (1)
Comentează