SPORTURI  »  TENIS  »  WTA ADELAIDE

Ana Bogdan, victorie solidă la Adelaide, după ce a intrat pe tablou ca lucky loser!

Ana Bogdan sărbătorind victoria în turul 1 la Adelaide Foto Imago
Ana Bogdan sărbătorind victoria în turul 1 la Adelaide Foto Imago

Articol de - Publicat luni, 08 ianuarie 2024 12:20 / Actualizat luni, 08 ianuarie 2024 12:40

Ana Bogdan, 31 de ani, #66 WTA, s-a calificat în turul secund în turneul WTA 500 de la Adelaide, după 6-3, 6-4 cu Katie Boulter, 27 de ani, #50 WTA. Românca a intrat pe tabloul principal după retragerea ucrainencei Lesia Tsurenko

Inițial, Ana Bogdan se oprise în calificările turneului cu premii de 922.573 de dolari de la Adelaide, fiind învinsă de Anastasia Pavlyuchenkova cu un dublu 6-2 în turul care oferea biletele pentru tabloul principal.

O schimbare intervenită cu puțin timp înainte de startul meciurilor a adus-o însă pe „tricoloră” pe teren: ucraineanca Lesia Tsurenko s-a retras, iar Ana i-a luat locul în grilă.

A întâlnit-o, pentru prima dată în carieră, pe jucătoarea din Marea Britanie Katie Boulter, care trecuse, la rândul ei, de cele două tururi din preliminarii.

Ana Bogdan, început cu un game uriaș

Bogdan s-a impus cu 6-3, 6-4, după o oră și 47 de minute de joc, scorul nelăsând la vedere însă complet modul în care a evoluat partida. Românca a început cu un game extrem de lung pe propriul serviciu, cu 10 situații de egalitate și pe parcursul căruia a salvat 3 mingi de break ale adversarei.

7ași a reușit Ana Bogdan în meciul cu Katie Boulter, care a punctat de 5 ori la acest capitol

A avut ea apoi, în game-ul 4, patru ocazii de a câștiga contra serviciului, dar până la urmă a găsit fisura mai târziu, făcând break pentru 5-3 și impunându-se cu 6-3.

În actul secund, după un schimb de break-uri început de Boulter, românca s-a detașat la 4-2, apoi a închis meciul cu 6-4, la a treia minge de partidă.

Următoarea adversară a Anei Bogdan va fi decisă în partida dintre rusoaica Liudmila Samsonova, favorită 7, și germanca Laura Siegemund, programată în ziua a doua a turneului.

10mingi de break a salvat românca din cele 11 șanse pe care le-a avut adversara

Contra rusoaicei are 1-0 în meciurile directe, după victoria de la Wimbledon de anul trecut, iar cu germanca și-a împărțit victoriile, 1-1, însă Ana s-a impus în meciul mai recent, în 2023, la Dubai.

Bogdan și Niculescu, înfrângere la dublu

După meciul de simplu și o pauză adecvată, Bogdan a revenit pe teren pentru altă înfruntare, de pe tabloul de dublu, acolo unde a făcut pereche cu Monica Niculescu.

Româncele au cedat, 6-7 (2), 4-6, în o oră și 50 de minute, în fața cuplului format din Asia Muhammad (SUA) și Demi Schuurs (Țările de Jos).

Citește și: 

74.599 de jucării de pluș au fost aruncate la un meci de hochei al celor de la Hershey Bears
HOCHEI
74.599 de jucării de pluș au fost aruncate la un meci de hochei al celor de la Hershey Bears
Încă un rezultat mare! Al doilea succes al României la Europeanul de Polo
POLO / CAMPIONATUL EUROPEAN
Încă un rezultat mare! Al doilea succes al României la Europeanul de Polo

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
MaxiP
MaxiP  •  09 Ianuarie 2024, 13:28
Postat de mal. pe 09 Ianuarie 2024, 11:18

Ce înseamnă „victorie solidă"? Vă bucurați să folosiți epitete de tot felul, indiferent de potrivire sau adecvare! PS: Ana Bogdan a pierdut meciul următor…

Oare cand l-o fi pierdut, ca meciul urmator e de-abia la noapte?

mal.
mal.  •  09 Ianuarie 2024, 11:18

Ce înseamnă „victorie solidă"? Vă bucurați să folosiți epitete de tot felul, indiferent de potrivire sau adecvare! PS: Ana Bogdan a pierdut meciul următor…

Functionarul9
Functionarul9  •  08 Ianuarie 2024, 15:10

Bravo Ana !

Vezi toate comentariile (4)
Comentează