SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

Prim-ministrul Serbiei face un anunț care-l vizează pe Djokovic: „O încălcare clară a regulilor”

Ana Brnabic / foto: Guliver/Getty Images
Ana Brnabic / foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat miercuri, 12 ianuarie 2022 13:38 / Actualizat miercuri, 12 ianuarie 2022 14:28

Ana Brnabic (46 de ani), prim-ministrul Serbiei, și-a expus punctul de vedere cu privire la controversa majoră în care e implicat compatriotul Novak Djokovic.

Declarațiile oficialului de la Belgrad au fost oferite cu puțin timp înainte ca Nole să recunoască faptul că a participat la un eveniment deși era infectat cu COVID-19

Ana Brnabic, prim-ministrul Serbiei: „Dacă ești testat pozitiv, trebuie să intri imediat în izolare”

„Dacă Djokovic s-a prezentat la un eveniment public, știind că a avut un rezultat pozitiv, a comis o încălcare clară a regulilor autorităților sârbe. 

Dacă ești testat pozitiv, trebuie să intri imediat în izolare. Nu știu când a obținut, de fapt, rezultatul, când a văzut rezultatul, așa că există o zonă gri. Singurul răspuns la această întrebare poate fi oferit de Novak”, a declarat, marți, Ana Brnabić, prim-ministrul Serbiei, conform Libertatea

Continuă haosul în cazul Djokovic » 3 semne de întrebare ridicate în jurul testelor: „Au fost manipulate rezultatele?”
AUSTRALIAN OPEN
Continuă haosul în cazul Djokovic » 3 semne de întrebare ridicate în jurul testelor: „Au fost manipulate rezultatele?”

Ce riscă Novak Djokovic pentru că nu a respectat protocolul sanitar din Serbia

Astfel, potrivit Codului Penal din Serbia, cea mai drastică pedeapsă pe care ar putea Nole s-o primească ar fi condamnarea la 3 ani de închisoare.

Persoanele care în timpul pandemiei nu acționează conform legilor, deciziilor sau ordinelor impuse pentru a respecta măsurile de prevenție va fi pedepsit cu o amendă sau cu închisoarea de până la 3 ani.

- Articolul 248 din Codul Penal al Serbiei

Novak Djokovic recunoaște că a mințit și a participat la un interviu știind că are COVID

Câștigător a 20 de turnee de Grand Slam, dintre care 9 la Australian Open, Djokovic a emis un comunicat în care se apără în două dintre controversele din cazul său.

De ce acuzat Nole?

  • Sârbul susține că a fost depistat pozitiv cu COVID-19 pe 16 decembrie, însă a participat la mai multe evenimente pe 17 și 18 decembrie.
  • În plus, marele campion sârb a bifat în formularul completat la intrarea în Australia că nu a călătorit în altă țară cu 14 zile înainte de sosirea la Melbourne, lucru contrazis de realitate. Între Crăciun și Anul Nou, Djokovic a fost surprins în mai multe zile antrenându-se la reședința sa din Marbella. Din Spania, sârbul a călătorit la Belgrad, pentru ca mai apoi să decoleze spre Australia.

Cum se apără Novak Djokovic

Sârbul susține că a aflat pe 17 decembrie că are COVID și recunoaște că participat la interviul pentru L'Équipe, de pe 18, știind că e pozitiv. În plus, susține că formularul pentru intrarea în Australia a fost completat greșit de agentul său, care regretă eroarea.

Vreau să mă refer la continua dezinformare despre activitățile mele și participarea mea la evenimente care au avut loc în decembrie înainte de rezultatul meu pozitiv la testul PCR COVID Aceasta este o informație greșită care trebuie corectată, mai ales pentru a îndepărta îngrijorarea comunității despre prezența mea în Australia și pentru a lămuri aspecte care sunt foarte dăunătoare familiei mele. 

Vreau să subliniez că m-am străduit foarte mult să asigur siguranța tuturor și respectarea obligativității testării. Am fost la un meci de baschet pe 14 decembrie, după care au fost reportare mai multe cazuri de COVID-19. Deși nu avem niciun simptom, am efectuat un test rapid, care a avut un rezultat negativ. 

Din precauție, am efectuat un test PCR în aceeași zi. În ziua următoare, am participat la un eveniment de tenis în Belgrad, în care am premiat mai mulți copii. Înainte, am efectuat un test rapid, care a ieșit negativ. Nu avem niciun simptom și mă simțeam bine. Nu am primit rezultatul decât după eveniment. Pe 18 decembrie, la centrul de tenis din Belgrad, aveam un interviu și o ședință foto pentru L'Equipe, programate de multă vreme. Mi-am anulat toate evenimentele, mai puțin acel interviu. M-am simțit obligat să fac acel interviu deoarece nu am vrut să-l dezamăgesc pe jurnalist. 

Dar am păstrat distanța și am purtat mască, cu excepția momentului în care mi-au fost făcute poze. Când am ajuns acasă, după interviu, m-am izolat pentru perioada necesară. Gândindu-mă la ce am făcut, consider că a fost o greșeală și sunt de acord că trebuia să reprogramez interviul. Cu privire la formularul de localizare: acesta a fost completat de echipa mea, în numele meu. Agentul meu prezintă scuze sincere pentru eroare administrativă care a dus la completarea incorectă a informațiilor privind călătoriile care au precedat intrarea în Australia. A fost o eroare umană. 

Cu siguranță nu a fost intenționată. Trăim în vremuri provocatoare și pot apărea greșeli. Azi, echipa mea a oferit noi informații Guvernului australian pentru a lămuri situația. Am simțit că era important să vorbesc despre aceste dezinformări și nu voi face alte declarații, din respect pentru oficialitățile din Australia. E o onoare să joc la Australian Open. Jucătorii iubesc acest turneu, la fel ca fanii din întreaga lume. Vreau să am ocazia de a concura împotriva celor mai buni jucători din lume, în fața unora dintre cei mai minunați fani. 

- comunicat Novak Djokovic

„Probabil că nu știa. Nu știa. Când a aflat că este pozitiv, s-a dus să se izoleze. Nu pot spune mai multe. Cel mai bine ar fi să-l întrebați pe el”, a declarat Dijana, mama lui Djokovic, înainte ca sârbul să publice comunicatul.

Citește și alte știri despre Australian Open:

Novak Djokovic recunoaște că a mințit și a participat la un interviu știind că are COVID: „Nu voiam să-l dezamăgesc pe jurnalist” » Ce spune despre formularul de intrare în Australia

Vrea despăgubiri de la Federația Australiană: „Sunt în stare de șoc! Parcă era un interogatoriu: «Dezbracă-te, îmbracă-te»”

Djokovic, într-o postură ingrată la Melbourne: „Toată lumea a amuțit, toți se holbau”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (37)
1502241916738818
Ion-Nelu Nistor  •  13 Ianuarie 2022, 09:25
Postat de hashtag_truth pe 13 Ianuarie 2022, 05:33

Seamana putin cu Merkel si are ceva din Lulutza.... deci, e baiat sau fata ???? inca nu m-am prins....

Nici nu m-am edificat. La cap se pare ca este este mai mult baiatoasa. Lipsesc mustata si perciuni. Ramane sa se stabileasca cum este in restul trupului.

1735767466699239
Mike Che  •  13 Ianuarie 2022, 07:39

Deștept Djokovici, recunoaște că s-a întâlnit cu reporterul in 18 știind că e pozitiv ca să mute atenția de pe faptul că în ziua dinainte a fost într-o mulțime de oameni, cu rezultatul pozitiv primit in seara zilei de 16... Poate să zică el ce vrea, pe documente scria că rezultatul a fost comunicat în 16, dar deocamdată șmecheria funcționează.

hashtag_truth
hashtag_truth  •  13 Ianuarie 2022, 05:33

Seamana putin cu Merkel si are ceva din Lulutza.... deci, e baiat sau fata ???? inca nu m-am prins....

Vezi toate comentariile (37)
Comentează