SPORTURI  »  TENIS  »  WTA INDIAN WELLS

Analiză GSP.RO » De ce este favorită Simona Halep în faţa polonezei Radwanska: 4 motive care îi confirmă superioritatea

foto: Reuters
foto: Reuters

Articol de - Publicat vineri, 14 martie 2014 00:00 / Actualizat vineri, 14 martie 2014 13:55

Simona Halep joacă în această noapte, ora 3:30, în direct la Dolce Sport 1, pentru un loc în finala turneului de la Indian Wells împotriva polonezei Agnieszka Radwanska, o adversară redutabilă şi chiar mai bine poziţionată în clasamentul WTA.

Jucătoarea noastră este sigură că va bate un record istoric şi va deveni jucătoarea română cu cea mai bună clasare din toate timpurile, locul 5 mondial, dar chiar şi aşa, Radwanska stă mai bine şi ocupă poziţia a treia în clasament. De asemenea, poloneza are un plus important şi în turneele mari, cele de Mare Şlem sau cele Mandatory, categorie din care face parte chiar Indian Wells.

În aceste condiţii, de ce ar trebui să fie românii optimişti înainte de marea confruntare de diseară?

La fel ca la meciul din optimi, cînd GSP.RO a explicat de ce trebuie să se teamă Simona de Eugenie Bouchard, dar a găsit şi 3 puncte slabe de exploatat în jocul canadiencei, site-ul Gazetei oferă o analiză asemănătoare şi pentru duelul cu a treia tenismană a lumii.

Experienţa e de partea polonezei, Simona are exuberanţa tinereţii
Diferenţa de vîrstă dintre Radwanska şi Halep este doar de doi ani şi jumătate, poloneza fiind născută în martie 1989 şi Simona în septembrie 1991. Însă este clar că experienţa este de partea adversarei.  De ce? Din simplul fapt că Radwanska este atît de obişnuită să joace în turneele WTA încît pare că joacă de o viaţă. Iar adevărul este că a şi confirmat de tînără, iar acum 6 ani, în 2008, cînd avea doar 19 ani, intra deja pentru prima oară în top 10 WTA. În comparaţie, Simona nu era în top 50 mondial nici anul trecut, în aceeaşi perioadă.

Fără atuul experienţei, GSP.RO oferă şi 4 motive care arată superioritatea Simonei Halep în meciul care se va disputa la noapte:

1. Jocul mai solid şi mai incisiv al româncei
Simona Halep şi-a modelat jocul ofensiv şi agresiv începînd cu mijlocul anului trecut şi totul a culminat cu victoriile superbe de la Sofia în faţa Anei Ivanovici şi Samanthei Stosur. Asta a fost anul trecut pentru că Simona a mai progresat şi în acest debut de 2014, iar turneul carierei l-a reuşit chiar acum cîteva săptămîni la Doha cînd a învins 3 jucătoare de top 10 pe parcurs. Halep a dictat mereu cursul jocurilor în turneele importante şi, în plus, pe Radwanska o domină la lungimea şi profunzimea loviturilor, la agresivitatea din teren.

2. Îi place stilul polonezei
Un punct la fel de important ca şi primul, Simonei îi place cu siguranţă să evolueze împotriva jucătoarelor de tipul Agnieszkăi Radwanska şi acest lucru se poate observa întotdeauna. Halep a pierdut de 4 ori în turneele WTA din 2014, 3 înfrîngeri venind la jucătoare care sînt mai puternice şi mai agresive, iar ultima după un abandon cauzat de o accidentare. Chiar şi aici, la Indian Wells, Simona a fost aproape de înfrîngere cu Safarova şi Bouchard, alte două adversare care lovesc foarte puternic. Nu acelaşi lucru se întîmplă cu Radwanska, poloneza preferînd jocul din spatele terenului şi aşteptînd greşeala adversarelor. Mingea vine şi mai lent, iar Simona are timp să se pregătească mai bine, să controleze punctele,  să lovească puternic şi plat, să schimbe des direcţia mingilor.

3. Moralul şi încrederea sînt tot de partea Simonei
Jucătoarea noastră este în acest moment cu moralul la parametri maximi, mai ales că va deveni şi jucătoarea română cel mai bine clasată din istorie. Mai mult, are şi avantajul evident că a învins-o pe Radwanska în ultimele două întîlniri directe, ultima la Doha acum cîteva săptămîni. Poloneza a şi admis că nivelul Simonei este unul incredibil şi că nu a avut vreo soluţie în ultimul duel direct. Nu doar atît, dar şi încrederea lui Halep în forţele proprii a crescut în ultimele zile cînd revenit de la break avans pentru adversare în turul al treilea şi în optimi, cu Lucie Safarova şi Eugenie Bouchard.

4. Se simte antrenorul valoros din spatele Simonei Halep
Fără un antrenor aproape în debutul de 2014, Halep nu a avut aceeaşi vigoare ca în ultimele săptămîni. Marea campioană Virginia Ruzici a simţit asta şi a căutat rapid un tehnician valoros şi l-a găsit în persoana belgianului Wim Fissette. Fostul antrenor al lui Kim Clijsters a readus-o pe Simona la nivelul din finalul lui 2013 şi chiar l-a îmbunătăţit, obţinînd împreună cel mai important trofeu din carieră, la Doha. "Nu are nici o slăbiciune", spune belgianul despre eleva sa, iar acest lucru începe să îl cunoască tot mai multe adversare din circuitul WTA.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (28)
robert1205
robert1205  •  15 Martie 2014, 09:03

in etapa a 4-a din Grupa D a Cupei EHF, HCM Constanţa va întâlni duminică, în deplasare, de la ora 18.15 (în direct la Digi 24 Constanţa), în sala “Max Schmeling”, formaţia germană Fuchse Berlin

timarhac
timarhac  •  15 Martie 2014, 01:27
Postat de eugeniustin pe 15 Martie 2014, 00:49

Mi se pare atat de grotesc titlul de pe prima pagina gsp..."meciul de 270 da mii da dolari".despre asta este vorba? despre asta scrieti voi pe prima pagina? asta ar fi marea performanta a unui sportiv roman?

E tenis. 60-70% dintre cetatenii Rusiei habar n-au cine e Sharapova. Si acum?!?...hiiii pe mine!

eugeniustin
eugeniustin  •  15 Martie 2014, 00:49

Mi se pare atat de grotesc titlul de pe prima pagina gsp..."meciul de 270 da mii da dolari".despre asta este vorba? despre asta scrieti voi pe prima pagina? asta ar fi marea performanta a unui sportiv roman?

Vezi toate comentariile (28)
Comentează